MUŽ PREMINULE TRUDNICE: Žena mi je umirala dok je sestra gledala špansku seriju!

- Veče pre nego što je umrla, Isidora se non-stop žalila na gušenje. Zvala je dežurnu medicinsku sestru, ali ona se nije pojavila 45 minuta - kaže Srđan Trifunović, suprug preminule trudnice Isidore Marinković

Srđan Trifunović, suprug Isidore Marinković (20) koja je preminula u devetom mesecu trudnoće u Negotinskoj bolnici, bio je u šoku kada mu je bolničarka od koje je zatražio pomoć rekla da sačeka da vidi "šta će reći Hoze Migel u španskoj sapunici".

- Veče pre nego što je umrla, Isidora se non-stop žalila na gušenje. Zvala je dežurnu medicinsku sestru, ali ona se nije pojavila 45 minuta. Kada sam video da se njeno stanje pogoršava, nešto posle 20 sati otišao sam do sestrinske sobe. Tamo sam zatekao dve medicinske sestre. Jedna od njih je držala noge na stolu i gledala špansku seriju. Rekao sam joj da Isidori nije dobro, a ona mi je veoma drsko odbrusila: "Čekaj da vidim šta kaže Hoze Migel". Kada sam je upozorio da je situacija veoma ozbiljna, ona se obratila koleginici: "Prati seriju da mi prepričaš šta je bilo kad se vratim" - kaže Srđan za "Informer".

TATA GUŠIM SE, A NEMA NIKOGA U BLIZINI: Trudnica (19) ležala mrtva tri sata u bolnici?!

Izvor iz Negotinske bolnice potvrdio je da Isidora nije lečena profesionalno.

- Svima nam je jasno da postoje ogromni stručni propusti u u ovom slučaju! Nesrećnu ženu su pregledala šestorica lekara, a niko ništa nije preduzeo iako se pacijentkinja žalila na gušenje i bol u desnom ramenu. Znači, prvi propust je što pacijentkinja nije upućena u višu zdravstvenu ustanovu, u Niš ili Beograd. Drugi propust je što joj nije urađen snimak srca i pluća. I treće, Ginekološko odeljenje ostavljeno je bez dežurnog lekara, iako je tamo ležala trudnica sa ozbiljnim simptomima - kaže sagovornik "Informera".

Trifunović je podneo krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu protiv N. N. lekara i medicinskog osoblja bolnice u Negotinu.

STRAVIČNA TRAGEDIJA: Preminula trudnica (20), žalila se na kašalj i temperaturu!

(Telegraf.rs / Informer)