TATA GUŠIM SE, A NEMA NIKOGA U BLIZINI: Trudnica (19) ležala mrtva tri sata u bolnici?!

- Poslednju Isidorinu poruku dobio sam u subotu, kada mi je napisala da se guši i da u blizini nema nikoga - kaže Dragan, otac preminule trudnice Isidore Marinković (19)

Devetnaestogodišnja Isidora Marinković preminula je u osmom mesecu trudnoće na odeljenju ginekologije u ZC Negotin, oko četiri sata ujutru, a nešto kasnije i njen nerođeni sin. Ona je satima ležala mrtva u krevetu, jer niko od zdravstvenog osoblja nije došao da je obiđe, iako im se žalila na gušenje.

Kako piše "Alo", nesrećna trudnica se tri dana žalila na probleme sa disanjem zbog čega je primljena u bolnicu sa povišenom temperaturom i kašljem. Beba je u tom trenutku bila vitalna.

Dežurni doktor je posle pregleda utvrdio da Isidora ima blage tahikardije zbog čega je odlučio da prekine terapiju "aminofilinom" i naglasio osoblju bolnice da je prate i obavezno ga pozovu ukoliko se nešto desi. Njeno stanje se pogoršalo oko sat posle ponoći.

STRAVIČNA TRAGEDIJA: Preminula trudnica (20), žalila se na kašalj i temperaturu!

- Medicinsko osoblje je odlučilo da pozove drugog doktora i obavesti ga o stanju pacijentkinje. Ona se tada žalila da joj je loše i da se ponovo guši. Doktor je rekao da se pacijentkinji da lek "bensendin", a osoblje je tako i postupilo. Nijednom tokom noći nisu došli da pogledaju kako je Isidora. Da je Isidora mrtva, saznali su od žene koja je s njom ležala u sobi. Hitna pomoć je došla pred jutro i samo su mogli da konstatuju smrt. Isidora je tada već bila mrtva nekoliko sati - kaže izvor.

Beba u slučaju majčine smrti, u stomaku može da preživi još 20 minuta, što znači da je dete moglo biti spaseno da je osoblje redovno obilazilo pacijentkinju.

- Poslednju Isidorinu poruku dobio sam u subotu, kada mi je napisala da se guši i da u blizini nema nikoga - kaže Isidorin otac Dragan za "Alo".

Isidorin verenik Srđan Trifunović podneo je prijavu protiv N. N. lekara Osnovnom javnom tužilaštvu, zbog sumnje da je Isidora neadekvatno lečena.

(Telegraf.rs / Alo)