Maneken Damjan Perović oslobođen optužbi za silovanje!

Sin crnogorskog ambasadora u Švajcarskoj Damjan Perović oslobođen je optužbi za silovanje B.M. i osuđen na devet meseci zatvora zbog nanošenja lakših telesnih povreda oštećenoj

Damjan Perović proglašen je nevinim, budući da sud nije imao osnova za donošenje osuđujuće presude za krivično delo silovanja.

MANEKEN: Nisam je silovao, život mi je uništen!

Sudija Dragomir Derasimović dnas je u Višem sudu obrazložio ovakvu presudu time da nije bilo dokaza koji bi išli u prilog tome da je nad B.M. u njenom stanu u Zemunu,  počinjeno seksualno nasilje.

Uprkos Perovićevom insistiranju da je seksualni odnos koji je imao sa B.M. bio grub, ali na dobrovoljnoj osnovi, sud je utvrdio da brojne povrede koje je B. M. imala po licu i telu nisu mogle da nastanu samo od seksa, zbog čega je osuđen na zatvorsku kaznu od devet meseci, za nanošenje lakših telesnih povreda.

BIO JE GRUB SEKS, NISAM JE SILOVAO: Ovako se maneken optužen za silovanje branio na sudu 

Pošto je u pritvoru proveo više od godinu dana, Perović je odslužio ovu kaznu, pa će biti pušten na slobodu.

Za isplatu naknade štete, koju mu država duguje jer je proveo u pritvoru više meseci od onoga na koliko glasi sudska presuda, Perović će morati da pokrene parnični postupak.

Damjan Perović je zbog optužbi da je krajem juna u stanu B. M. u Zemunu nekoliko sati silovao i mučio devojku, pošto ga je ona pozvala da zajedno gledaju film, u julu 2013. osuđen na istu kaznu, ali je Apelacioni sud oborio ovu prvostepenu presudu i naredio novo suđenje da bi se u potpunosti rasvetlilo činjenično stanje.

APELACIONI SUD: Novo suđenje manekenu za silovanje

(Telegraf.rs)