OTAC PODVODIO DETE OMETENO U RAZVOJU: Da li je ovo najstrašnija priča u Srbiji?

- Rekao mi je da moram da se udam za njega, da je dobar i vredan momak i da je vernik koji obavlja svih pet molitvi dnevno. Taj čovek me je poveo svojoj kući i tamo me prisilio na seks govoreći mi da sam ja njegova supruga - priča devojčica (13) koju je otac "prosledio" mnogo starijem muškarcu, sumnja se - za novac

Trinaestogodišnja devojčica iz Novog Pazara, dete s posebnim potrebama, koju je otac H. T. (58) pod prisilom udao za A. B, smeštena je u Centar za socijalni rad. Ona je psiholozima ispričala da je otac doveo A. B. u kuću i pitao je da li joj se sviđa mladić.

- Rekao mi je da moram da se udam za njega, da je dobar i vredan momak i da je vernik koji obavlja svih pet molitvi dnevno. Taj čovek me je poveo svojoj kući i tamo me prisilio na seks govoreći mi da sam ja njegova supruga - p0verila se devojčica stručnjacima.

Ona pohađa sedmi razred specijalnog odeljenja u jednoj novopazarskoj osnovnoj školi.

UŽAS U PAZARU: Otac na silu udao ćerku (13) sa posebnim potrebama!

- Kad se probudila, pobegla je iz kuće muškarca za kojeg su je prisilno udali i otišla u školu, gde je pedagogu ispričala šta joj se dogodilo. - kaže izvor Informera.

Isti izvor blizak istrazi navodi da je otac prilikom saslušavanja rekao da je ćerki želeo da učini i da joj je zato našao dobrog muža. Daljom istragom utvrdiće se da li je on uzeo novac od A. B.

- Nisam je prodao, verujte, nema tih para za koje bih dao dete. Želeo sam da je udam, da joj bude bolje u životu - rekao je H. T.

Protiv njega će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je učestvovao u potpomaganju obljube nad detetom, dok će A. B. odgovarati za obljubu nad detetom.

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)