SPASITE SNORKIJA STRAŠNIH MUKA: Ovu dobricu su pregazili dva puta, hitno mu trebaju dom i ljubav!

Ovu umiljatu kucu su na Somborskom bulevaru u Nišu udarila kola i nanela mu teške povrede, a sada mu je potreban neko ko će ga udomiti i pružiti mu pomoć

Psa po imenu Snorki, u Nišu su prvo udarili, a kasnije i pregazili automobilom na Somborskom bulevaru u ovom gradu, a celu situaciju je spazila T. T. koja je prišla psu kako bi mu pružila pomoć.

Kako je ona ispričala, psa je udario automobil koji je išao velikom brzinom, zbog čega je leteo nekoliko metara, a zatim su njegov zadnji deo tela pregazili.

- Odjednom su se čuli krici i zavijanje, a pas je nakon nesreće cvileo na kolovozu i nije mogao da se pomeri. Živim tu i dok sam sišla iz zgrade on je uspeo da se pomeri do ostrvceta i legao na travu - rekla je devojka T. T.

Ona mu je donela vodu i narednih sat vremena tražila pomoć, i konačno je pronašla u Udruženju Zoo planet, a oni su odmah otišli, pokupili psa i odveli na hitan pregled kod veterinara. Bio je u lošem stanju, sa vidno jakim bolovima u zadnjem delu tela.

Nakon detaljnog pregleda i urađenog rendgenskog snimka, ustanovljeno je da je psu iskidam rep i povređen sakralni deo karlice. Zbog jačine udarca i gaženja, povređen mu je i rektalni deo, a zbog kidanja repa, došlo je do povrede nerava koji kontrolišu defekaciju i mikciju kučeta.

Dobio je potrebnu terapiju i privremeno je zbrinut, ali mu je potreban hitan smeštaj dok se ne oporavi, kao i stručni nadzor i kontrola u narednih sedam dana kako bi se ispratio njegov oporavak jer postoji mogućnost da će biti potrebna operacija i amputacija repa.

- Molimo vas da pomognete da se pokriju veterinarski troškovi lečenja psa, a takođe i ishrane i potrebne nege tokom oporavka - apelovali su iz Udruženja Zoo planet.

Trenutni troškovi veterinara su 3.000 dinara,a ostali troškovi prevoza, hrane i potrebštine za negu (konzerve i pelene) su 2.000. Takođe je potrebnno da se prikupe sredstva za naredne terapije (još 5 po 700 dinara), 3.500 za dnevni prevoz i smeštaja do veterinara i nazad 1.500 dinara.

Snorkiju možete pomoći tako što ćete uplatiti novac na tekući račun Udruženja Zoo planet:

250-3010000115060-31 - svrha uplate: Pomoć Snorkiju.

(Telegraf.rs)