O`KLE PARE, SRBI? Pola Srbije uplatilo letovanje, Grčka okupirana!

Ovo i ne čudi jer su u ovom periodu cene i do 40 odsto niže nego pred samu sezonu

Za Srbe nema besparice kada se radi o letovanju jer su mnogi već pohrlili da uplate aranžmane za ovu sezonu!

Čim su agencije izbacile "first minute" ponude mnogi su već rezervisali omiljene destinacije, pre svega za Grčku, gde će ići više od polovine srpskih turista. Interesovanje je ove godine isto kao i prošle. Ovo i ne čudi jer su u ovom periodu cene i do 40 odsto niže nego pred samu sezonu, kažu u Asocijaciji turističkih agencija JUTA.

Prema njihovim rečima posle Egeja, Srbi su najviše zainteresovani za Tursku i Španiju, kao i Bugarsku. Turistički radnici kažu da je letovanje na obalama Crnog mora još od izbijanja krize izuzetno jeftino za naše građane.

- Veliko je interesovanje kao i svake godine za Grčku, zatim Tursku i Egipat, a dobro ide i sa Bugarskom. Tu su cene niske, pa se ljudi zbog krize češće odlučuju za ovu zemlju. Prve uplate počele su još pre Nove godine. To i  ne čudi jer su za "first minute" ponude popusti do 40 odsto - navodi direktor JUTE Saša Seničić dodajući da će ovakve pogodnosti ostati verovatno i tokom februara.

Prema statistikama 55 odsto Srba letuje u Grčkoj,  zatim sledi Španija sa 10 odsto Srba, Turska sa istom cifrom, Bugarska sa 9 odsto, Italija sa 5 odsto, Egipat sa 4 odsto, Kuba, Tajland i Indija sa 3 odsto, Tunis i Crna Gora sa 2 odsto Srba. Najpopularniji aranžmani su Grčka (Sitonija) od 69 evra, zatim Bugarska (Sunčev breg) sa 165 evra i Turska (Kušadasi) sa 329 evra. 

(Telegraf.rs / Izvor: Informer)