NJUJORK JE POTPUNO BLOKIRAN: Mećava sve paralisala, niko ne izlazi iz kuće! (FOTO) (VIDEO)

Obilne padavine u kombinaciji sa jakim vetrom i olujom očekuju se tokom noći po lokalnom vremenu, kao i do metar snega u Njujorku

Najava snežnog nevremena nateralo je gradske vlasti Njujorka da se pripreme i uvedu zabrane letova i tranzita i zaustave javni prevoz, a vanredna situacija je uvedena i u šest država na američkoj Istočnoj obali.

Obilne padavine u kombinaciji sa jakim vetrom i olujom očekuju se tokom noći po lokalnom vremenu, kao i do metar snega u Njujorku.

Više od 7.100 letova je otkazano, dok je Menhetn opusteo pošto su se putnici koji koriste javni prevoz krenuli ranije kućama ostavljajući za sobom sablasno tihe ulice.

AMERICI SE PRIBLIŽAVA DEMONSKO NEVREME: Snežna oluja će čupati drveće, ljudi će ostati bez struje! (FOTO) (VIDEO)

Sinoć u 23 sata po lokalnom vremenu, u Njujorku je zatvoren tranzitni sistem, osim za interventne službe.U 13 okruga zatvoreni su tuneli i mostovi koji povezuju Menhetn sa Nju Džersijem.Njujorški metro proslednji put je zatvoren tokom haranja uragana Sendi 2012. godine, prenela je agencija AFP.

SNEŽNA MEĆAVA TUTNJI AMERIKOM: Otkazano skoro 1.800 letova (VIDEO)

Američka Nacionalna meteorološka služba upozorila je da bi "mećava opasna po život" mogla da donese obimne snežne padavine do čak 90 centimentara, dodaje Rojters.

Gusti sneg u ponedeljak je početkom poslepodneva već padao u Njujorku, gde su ulice čistile stotine čistača.  Prema američkoj državnoj meteorološkoj službi moglo bi da padne između 5 i 10 centimetra snega na sat, a snežni pokrivač bi mogao da dosegne 60 do 90 cm uz vetar do 130 kilometara na sat.

Škole i javne ustanove u ponedeljak su zatvorene  ranije, a trgovine su bile prepune kupaca koji su uzimali zalihe hrane. U većini gradova u utorak neće biti nastave. Građanima je preporučeno da ne napuštaju domove. Moguć je nestanak električne energije zbog orkanskog vetra koji bi mogao da sruši stabla na delove sistema.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Izvor:foxnews.com)