ZBOG OVOGA JE NAJBOLJI PREDSEDNIK: Hose Muhika kupi autostopere na putu! (FOTO)

Čoveku koji je stopirao stao je automobil iz kog mu je vozač rekao da ga može povesti do Ančorene, gde se nalazi predsednička rezidencija. Čim je seo u kombi shvatio je da je na sedištu do njega Lusia Topolanski, senatorka i supruga predsednika Muhika

Gerald Akosta koji je stopirao na putu na jugozapadu Urugvaja iznenadio se kada se zaustavilo vozilo u kojem su se vozili predsednik države, Hose Muhika, i njegova supruga.

On se tog dana vraćao se kući, pokušavajući da sa podignutim palcem zaustavi neki automobil.

- Hodao sam neko vreme, prošlo je između 25 i 30 automobila, ali se niko nije zaustavio -  ispričao je Akosta.

Zatim se, kako je rekao, zaustavilo vozilo iza kojeg je bio drugi automobil čiji ga je vozač pitao gde ide. Rekao mu je da ide u Huan Lakaze i vozač je odgovorio da ga može povesti do Ančorene, gde se nalazi predsednička rezidencija. Čim je seo u kombi shvatio je da je u pitanju Lusia Topolanski, senatorka i supruga predsednika Muhika. 

Akosta je na Fejsbuk postavio fotografije vozača i napisao da ga je predsednik države povezao kao i to da su bili jako ljubazni.

Poznat po svom nepoštivanju protokola i skromnom životu, predsednik će uskoro prepustiti svoju funkciju nakon petogodišnjeg mandata tokom kojeg se isticao svojom jednostavnošću.

(Telegraf.rs / Hina)