Preminuo najteže povređeni radnik u eksploziji fabrike nameštaja u Valjevu

Osnovno tužilaštvo je dalo nalog za obdukciju tela nastradalog radnika, a još uvek nije saopšteno koji su uzroci nesreće, u kojoj su povređena još dva radnika D. L. (35) i M. T. (52)

S. R. (26) koji je bio najteže povređeni radnik u eksploziji kotla za grejanje koja se dogodila u proizvodnoj hali fabrike nameštaja "Samedi" u Goriću, koja se dogodila 2. januara, preminuo je u beogradskom Kliničkom centru.

Osnovno tužilaštvo je dalo nalog za obdukciju tela nastradalog radnika, a još uvek nije saopšteno koji su uzroci eksplozije, u kojoj je povređeno još dvoje radnika.

Do nesreće je došlo kada je eksplodirao kotao snage 350 kW, koji je grejao halu od 2.000 kvadrata fabrike za proizvodnju nameštaja. Radnici D. L. (35) i M. T. (52) iz Valjeva su lakše povređeni kada su na njih pali delovi zida između hale i prostorije u kojoj su bili, dok je najteže povrede zadobio S. R., koji je odmah prebačen u Beograd, ali je preminuo od zadobijenih povreda.

Istraga će utvrditi da li su otkazali sigurnosni ventili ili je neko od radnika, iz neznanja, zatvorio ventil koji vrelu vodu vodi iz kotla u radijatore.

(S. S.)