Britanski mediji: Al Kaida planira napad na London tokom Olimpijade

Aktivisti terorističke organizacije su, navodno, na sajtu povezanim sa tom organizacijom objavili plan kako će na stadion uneti cijanid pomešan sa kremom za ruke

Teroristi povezani sa Al Kaidom planiraju napad na London tokom Olimpijskih igara. Britanski list "San" prenosi da su oni na sajtu, povezanom sa tom terorističkom grupom, objavili plan kako će pomešati cijanid i kremu za ruke. Zbog potencijalnih napada, bezbednost u Velikoj Britaniji podignuta je na najviši nivo.

Jedan od članova grupe koja planira napad Abu Hija Ansari naveo je na tom sajtu da treba pomešati cijanid sa neidentifikovanom kremom za ruke kako bi otrov mogao lakše da se apsorbuje kroz ljudsku kožu. On je upozorio sve koji žele da učestvuju u pripremi napada da nose "medicinske rukavice" tokom mešanja supstanci.

- Korak 1: cijanid. Korak 2: krema. Pomešajte sastojke. Krema će otvoriti pore na koži i ubrzati apsorbciju i efektivnost otrova - naveo je on.

Novinari "Sana" uspeli su da pristupe sajtu, koji ima oko 17.000 registrovanih članova i koji je povezan sa šestoricom poznatih pripadnika Al Kaide, koji koriste lažni identitet.

- Ovo je odlična ideja i zato morate dobro da isplanirate njenu realizaciju. Vreme je da se pripremimo ovaj događaj, a oni neka i dalje maltretiraju nevine muslimane - napisao je drugi ekstremista, koji nije želeo da otkrije svoje ime.

Britanske službe objavile su najviši stepen bezbednosti zbog potencijalnih napada tokom Olimpijskih igara, koje počinju 27. jula na stadionu u istočnom Londonu.

- Oni koji ne veruju u pretnje terorista žive u oblacima - rekao je poslanik konzervativaca i šef grupe za nacionalnu bezbednost Bernard Dženkin.

Početkom marta lekari Olimpijskog komiteta Velike Britanije savetovali su svojim sportistima da se na Olimpijskim igrama u Londonu ne rukuju sa protivnicima zbog prenošenja virusa i bolesti.

(M. S. / The Sun)