GDE SU NESTALI OVI LJUDI? Najveća misterija u Srbiji i dalje nerasvetljena!

Od 2000. do 2010. godine, prema policijskoj statistici, prijavljen je nestanak 547 osoba. Od tada do danas, za pet godina, policiji je prijavljen nestanak 398 građana na području Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane

Na području Policijske uprave Smederevo u poslednjih pet godina prijavljen je nestanak 400 osoba. Broj ovih slučajeva ove i prošle godine dvostruko je veći, nego tokom nekoliko prethodnih.

Od 2000. do 2010. godine, prema policijskoj statistici, prijavljen je nestanak 547 osoba. Od tada do danas, za pet godina, policiji je prijavljen nestanak 398 građana na području Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane. Samo lane nestalo je 115. Većina je pronađena, ali za dvanaestoro policija još traga.

Poslednji nestanak prijavljen je 24. decembra 2014. Nestao je B. P. (20), iz Velike Plane, koji se od kuće udaljio dan ranije. Sa sobom nije poneo lična dokumenta, niti mobilni telefon.

Za pet poslednjih godina na snazi je 15 centralnih objava za nestalim licima, kažu u policiji.

- Kod odraslih se najčešće ispostavi da su nestali napustili bračne ili vanbračne zajednice. Kada je reč o deci i mladima, najčešće je reč o bežanju od kuće, zbog različitih ličnih ili porodičnih problema. Ređe se iza nestanka kriju krivična dela - kaže Ivica Veličković, šef Odseka opšteg kriminaliteta PU Smederevo, pišu "Novosti".

Misterioznih nestanaka ima. Ovi slučajevi su stari po pet i više godina, gde su ljudi bukvalno bez traga nestali i do danas se o njima ništa ne zna. Veruje se da je njihova sudbina tragično okončana, ali dokaza za to nema.

Najstariji, još otvoren slučaj je nestanak muškarca pre ravno 41 godinu!

- Najstariji slučaj je prijava nestanka S. V. (1921), iz Smederevske Palanke, koji se od kuće udaljio u avgustu 1973. godine. Radi se o nepismenoj osobi, zaostalog duševnog razvoja, koja teško govori, ne zna odakle je niti kako se zove - objašnjava ovaj nesvakidašnji slučaj Ivica Veličković iz PU Smederevo.

Slučajnost?

DEČAK M. M. (10), nestao u Smederevskoj Palanci, pronađen je pet dana kasnije u Staroj Pazovi. Zbog teškoća s govorom, mališan nije umeo da kaže ko je i odakle je, kako je tamo dospeo, pa je zbrinut u Domu za decu u Beogradu.

Ko zna koliko bi tamo ostao, da igrom slučaja policija nije zadržala njegovu fotografiju, jer roditelji nisu imali nijednu, pa je po njenom objavljivanju, osoblje ovog doma prepoznalo dečaka i vratilo ga roditeljima.

(Telegraf.rs)