PUT KOJI VODI U SMRT: Da li su rute malezijskih aviona uklete?

Nestanak još jednog aviona na području jugoistočne Azije izazvao je nove teorije, pretpostavke i sumnje da možda sve nije slučajnost. Postoji dosta podudarnosti o kojima će se pričati u narednim danima

Nestanak malezijskog aviona u martu i incident koji se juče dogodio sa letelicom "Er Azija", pokrenuli su mnoge rasprave u javnosti, a kao što to obično biva, i mnoga nagađanja, dokazivanja i verovanja u iste. Da li su zaista ove dve misterije u nekoj međusobnoj vezi?

Avion "Malezija Erlajnz" bio je na letu MH370 od Kuala Lumpura ka Pekingu, dok je let 8501 vodio od Surabaje do Singapura. Mnogi sumnjaju da nije slučajnost što su se dve strašne nesreće dogodile u istom području, pri čemu je u martu nestalo 239 ljudi, a danas se govori o 162 nestala putnika iz aviona Erbas 320 malezijske kompanije kojima se gubi svaki trag.

U slučaju malezijskog aviona koji je nestao pre skoro 9 meseci, piloti nisu slali nikakve pozive u pomoć ni upozorenja preko radio-linije gde bi upozorili o promeni smera kretaja. Na avionu "Er Azije" piloti su ipak javili kontroli vazdušnog saobraćaja da će skrenuti sa kursa kako bi izbegli loše vreme.

Za novu misteriju se smatra da je okončana padom u Javansko more, mnogo plićoj i pristupačnijoj vodi nego što je Indijski okean, za koji se sumnja da skriva ostatke boinga nestalog u martu.

Oba aviona su u jednom trenutku izgubila svaki kontakt sa kontrolom avio-saobraćaja, što je samo jedan delić slagalice koju treba razrešiti.

Ono što je još podudarnost između ova dva nestanka je da su i "Malezija erlajns" i "Er Azija" iz Malezije, i da im je sedište u glavnom gradu Kuala Lumpuru.

Da li se radi o dobro isplaniranom napadu, čudu novog Bermudskog trougla ili pukoj slučajnosti?

(Telegraf.rs/ Izvor:edition.cnn.com)