Vasil Hadžimanov dobitnik nagrade World Music asocijacije!

Nagrada će biti svečano uručena 24. decembra u 20.00 časova, u Klubu Doma omladine Beograda, u okviru petog World Music samita. Nakon uručenja nagrade koncert će održati Vasil Hadžimanov i njegovi prijatelji

Kompozitor i pijanista Vasil Hadžimanov ovogodišnji je dobitnik nagrade "Vojin Mališa Draškoci" koju dodeljuje World Music asocijacija Srbije za doprinos muzičkom stvaralaštvu nadahnutom tradicionalnom muzikom.

Nagrada će biti svečano uručena 24. decembra u 20.00 časova, u Klubu Doma omladine Beograda, u okviru petog World Music samita. Nakon uručenja nagrade koncert će održati Vasil Hadžimanov i njegovi prijatelji.

U objašnjenju piše da je nagrada dodeljena Vasilu Hadžimanovu "zbog podsticanja, razvoja i popularizacije muzičkog poližanra "World music" u Srbiji". Inače, nagrada je ustanovljena sa ciljem da podrži muzičko stvaralaštvo i muzičke umetnike koji stvaraju muziku nadahnutu tradicionalnom muzikom, kao i da oživljava sećanje na profesora, kompozitora i kontrabasistu Vojina Mališu Draškocija (Beograd, 1945-2000).

Peti World Music samit održava se 23. i 24. decembra u Domu omladine Beograda, u organizaciji World Music asocijacije Srbije. Prve večeri samita večeri, u utorak 23. decembra biće održan koncert sastava Institute povodom proslave četrdesetogodišnjice rada, i to nastupom u formi klupske svirke sa učešćem više od dvadeset muzičara koji će se smenjivati na sceni, i promocijom desetostrukog CD izdanja, koje predstavlja pregled njihovog bogatog opusa. Muzika grupe Institute je kompleksna organska mešavina koja uglavnom nastaje improvizacijom na licu mesta.

Koncerti počinju u 20.00 časova. Ulaznica je 150 dinara.

(Telegraf.rs)