Ovo je njen poslednji Božić, a sve što ona želi je da joj pošaljete čestitku (VIDEO)

Prošli mesec doktori su porodicu Foset saopštili kako će ovo biti verovatno poslednji Adin Božić zbog čega je njena majka odlučila kako on definitivno mora biti i "najbolji Božić ikada"

Adi Foset iz američke savezne države Juta boluje od atrofije mozga zbog čega se njen mozak postepeno smanjuje i puni tečnošću. Teška bolest dijagnostikovana joj je kada je imala tri godine.

Naime, njena majka Tami primetila je kako njena ćerka nije u stanju da izvede neke osnovne motoričke funkcije, kao što su držanje kašičice ili olovke, a osim toga imala je i poteškoća u govoru, prenosi Tudej. Prošli mesec doktori su porodicu Foset saopštili kako će ovo biti verovatno poslednji Adin Božić zbog čega je njena majka odlučila kako on definitivno mora biti i "najbolji Božić ikada".

Tami se ubrzo dosetila čime će poslednji Božić svoje devojčice učiniti posebnim, pa je putem društvenih mreža pozvala ljude širom sveta da pošalju Adi božićne čestitke. Njena molba brzo se proširila internetom, pa ih je Adi, koja jednostavno obožava čestitke, dosad dobila preko stotinu. Naime, Tamin zahtev preuzela je neprofitna organizacija Children and the Earth, Inc., a Adi je uz čestitke iz Amerike i Kanade, počela da dobija i sve veći broj onih koje dolaze iz drugih krajeva sveta.

- Mi smo presrećni zbog odaziva ljudi, čestitke pristižu sa svih strana, dolaze svakog dana - otkrila je Adina baka na Fejsbuku.

Da situacija bude tragičnija, prošli vikend su Adi i njene dve sestre, desetogodišnja Šejlej i sedmogodišnja Odri izgubile oca Nejtana koji je iznenada preminuo.

Adino zdravstveno stanje vremenom postaje sve gore, devojčica vidno mršavi, a osim toga nikada nije ni dosegla težinu veću od 11 kilograma, zbog čega nema snage za igranje sa sestrama i vršnjacima. Njeno psihičko stanje će se menjati kako bolest bude napredovala, pa će pri samom kraju svog života izgubiti pamćenje i zaboraviti apsolutno sve.

- Zahvaljujemo svima koji su poslali čestitke i koji to planiraju da urade. Mnoge od njih su nasmejale naše devojčice kojima je osmeh i više nego potreban u ovim teškim trenucima - poruka je koju je Adina porodica uputila svima na Fejsbuku.

Ako i vi želite da Adi pošaljete božićnu čestitku, njena adresa je: Addi Lynn and Sisters, P.O. Box 162, Fountain Green, UT 84632.

(Telegraf.rs)