ŠPIJUN ILI OBIČAN MANIJAK? Lekar tajno snimao 1.000 pacijenata (FOTO) (VIDEO)

Voajer je skrivene kamere postavljao u olovke, satove, slušalice i memorijske kartice, ali često i u toalete i lavaboe kako bi imao što bolje snimke za svoju neobičnu kolekciju

Britanski lekar malezijskog porekla Lam Hoe Jeoh (62) osuđen je na 8 godina zatvora nakon što je otkriveno da je bio strastveni voajer. Svetski priznati doktor je tokom tri godine snimio, koristeći 23 skrivene kamere, više od 1.000 ljudi, među kojima je bilo i trogodišnjaka.

Njegove kolege, prijatelji i pacijenti snimani su u najintimnijim trenucima, koje sigurno nisu želeli da podele ni sa njim ni sa ostatkom svetske javnosti. Voajer je skrivene kamere postavljao u olovke, satove, slušalice i memorijske kartice, ali često i u toalete i lavaboe kako bi imao što bolje snimke za svoju neobičnu kolekciju.

Iako je važio za uglednog specijalistu za probleme sluha, njegova reputacija je naglo opala kada je otkrivena jedna od njegovih kamera koja je pala u jednom od WC-a u bolnici u Suriju. Kolege su otkrile ovu kameru, pa je slučaj prijavljen policiji koja je objavila snimke na kojima se vidi kako lekar postavlja svoja špijunska sredstva.

Istražitelji su istakli kako će im trebati najmanje dve godine kako bi pregledali sve snimke koje je posedovao ovaj doktor. Sav materijal nalazi se na 17 računara, laptopova sa memorijskim karticama i hard diskovima, i broji preko 1100 fotografija i snimaka.

- Reč je o sofisticiranoj, organizovanoj i dugoročno planiranoj kampanji voajerizma. Ovakvo nešto u policiji još nije viđeno. Mete njegovog voajerizma bile su kolege, prijatelji, pacijenti i njihova deca. Njegova namera je bila zlokobna, nepristojna i zločinačka - rekao je tužilac Piter Klement.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)