U viršlama ni "m" od mesa!
Najveći broj ribljih štapića sadrži oko 50 odsto ribe, ali da ima i onih koji sadrže sramotnih 22 odsto. Pileći i ćureći medaljoni imaju samo 33 odsto mlevenog mesa, dok ostatak čine soja, skrob i aditivi
U mnogim mesnim prerađevinama pravog mesa ima samo u tragovima, prenosi Blic.
Najveći broj ribljih štapića sadrži oko 50 odsto ribe, ali da ima i onih koji sadrže sramotnih 22 odsto. Pileći i ćureći medaljoni imaju samo 33 odsto mlevenog mesa, dok ostatak čine soja, skrob i aditivi.
Miroslav Blagojević, predsednik Grupacije proizvođača živinskog mesa u Privrednoj komori Srbije, kaže da se proizvođači utrkuju ko će više da snizi cenu zakidanjem na kvalitetu.
- Isuviše jeftin proizvod otkriva da su u proizvodnji korišćene sirovine lošeg kvaliteta. Stalno raste uvoz mehanički otkoštenog mesa (MOM), koje je zbog besparice postalo osnovna sirovina za proizvodnju mesnih prerađevina, posebno pilećih. To se zove meso, ali suštinski to nije. Svako od nas je u parizeru osetio otkošteno tkivo pod jezikom. To je od mlevenih kostiju - kaže Blagojević.
(Telegraf.rs / Blic)