ALHEMIJA BALKANA: Saznajte koji je grad najmlađi u Evropi i šta se zamera Aleksandru Vučiću!

Tokom posete Priboju autor emisije je saznao da je mnogo nezaposlenih, ali da postoji pozitivan primer fabrike cevi koja proizvodi i izvozi

U šestoj epizodi  serijala „Alhemija Balkana – Srbija“ autora Gorana Milića prikazan je  novosadski "Exit" najbolji festival na kontinentu. Za  pohvalu je entuzijazam mladih koji su pokrenuli ideju festivalskog okupljanja kao vid kontriranja politici Slobodana Miloševića, ne sluteći kakav će uspeh doživeti, saznajemo u ovoj epizodi.

U Novom Sadu je i tročlana humoristička grupa "Državni posao" koja se osvrće na aktuelne teme i društvene probleme. Za Al Džaziru su napravili performans, komentarišući odluku premijera Vučića da radno vreme u državnim ustanovama počinje u pola osam ujutro.

Tokom posete Priboju autor emisije je saznao da je mnogo nezaposlenih, ali da postoji pozitivan primer fabrike cevi koja proizvodi i izvozi. U Novom Pazaru takvih je primera bilo mnogo više. Tekstilna industrija se iz velikih preduzeća razlila po malim firmama, ali neke uspešno proizvode za Armani, Versaće, Kavali i druge svetske brendove.

Novi Pazar je grad mladosti, možda najmlađi grad u Evropi, a na državnom univerzitetu studira više od 4. 000 mladih iz tog kraja, saznajemo u ovoj epizodi.

Pogledajte celu epizodu:

(Telegraf.rs)