Krio oružje u "Boriku" da bi ga preprodao

Određen pritvor muškarcu koji je priznao da je uneo oružje u banjalucku dvoranu u kojoj je proslavljen Dan RS

Policija Republike Srpske odredila je pritvor muškarcu koja se dovodi u vezu sa oružjem nađenim u Sportskoj dvorani Borik u Banjaluci dan pre svečane akademije povodom obeležavanja 20 godina postojanja RS.

"Uhapšeni muškarac je priznao da je uneo naoružanje u dvoranu Borik u Banjaluci, ali policija još proverava njegove motive i povezanost sa drugim osobama", izjavila je portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja.

Mediji nezvanično prenose da je reč o Bošku Stanišljeviću (61), kao i da se sam predao. Direktor sportske dvorane Borik Manojlo Zrnić je rekao da je Stanišljević u radnom odnosu u ovoj ustanovi duže od 20 godina i da je poslednjih deset dana bio na odsustvu zbog bolovanja.

"Uhpšeni se sumnjiči da je počinio krivično delo terorizma", rekla je Šoja i dodala da je saslušan je veći broj osoba, od kojih je jedan broj podvrgnut i poligrafskom testiranju.

Na salušanju u policiji, kako piše Blic, Stanišljević je izjavio da je oružje u Boriku sakrio pre nekoliko godina i da nije imao nameru, ni plan da izvede teroristički napad.

U sportskoj dvorani Borik u Banjaluci je dan pre svečane akademije povodom obeležavanja 20 godina postojanja Republike Srpske pronađeno naoružanje.

Policija je pronašla automatsku pušku sa prigušivačem i pet okvira, tri kilograma plastičnog eksploziva, dve ručne kumulativne bombe, dve bombe M75 i M52, poluautomatsku pušku i 330 komada municije, kao i štapine sa upaljačem.

Šoja je navela da je naoružanje pronađeno 8. januara u 16.25 tokom protivdiverzionog pregleda dvorane Borik.

"S obzirom na količinu i vrstu pronađenog naoružanja, da je upotrebljeno, moglo je da ozbiljno ugrozi učesnike i goste svečane akademije povodom 20. godišnjice RS",  rekla je Šoja.

(Tanjug)