Žene su pale na njegove džentlmenske manire, a on im je ukrao 260.000!

Na meti niškog lopova su najčešće bile žene od kojih je otimao novčanike i torbice sa novcem, ali je uz asistenciju trojice maloletne braće krao i robu iz prodavnica, koju su odvozili zaprežnim kolima i preprodavali

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv A.D. (19) zbog sumnje da je za protekla dva meseca izvršio čak 20 teških i razbojničkih krađa i protivpravno prisvojio 260.000 dinara.

Na meti lopova su najčešće bile žene od kojih je otimao novčanike i torbice sa novcem, ali je uz asistenciju trojice maloletne braće krao i robu iz prodavnica, koju su odvozili zaprežnim kolima i preprodavali.

Kako saznajemo iz izvora iz istrage, serijski lopov je tri puta hvatan i privođen tužilaštvu ali je zbog štrajka advokata puštan na slobodu.

- Ubeđen sam da je odmah nakon što je pušten otišao u krađu jer se on na taj način izdržava. Najčešće u lopovluk odlazi biciklom, prilazi ženama s ledja i otima im torbe ili novčanike - prenose nam naši izvori.

- Prilikom jedne takve drske krađe, pokušavajući da joj istrgne torbu, oborio je svoju žrtvu i iščašio joj kuk. Zbog toga će osim za razbojništvo odgovarati i za tešku telesnu povredu – kažu naši sagovornici.

Prilikom krađe, lopov se služio i "džentlmenskim" manirima.

- U jednoj situaciji ušao je za ženom na koju se nameračio da je pokrade u njenu stambenu zgradu. Otvorio joj je vrata lifta, ali je napao čim mu je okrenula leđa i opljačkao je – saznajemo od naših izvora.

Plen drskog lopova bio je različit i kretao se od 600 do 35.000 dinara.

- Zadovoljavao se novcem dok je kreditne kartice i lična dokumenta bacao na prugu u blizini Apelacionog suda i na području priobalja Nišave. Sumnjiči se za 20 krivičnih dela iz oblasti imovinskog kriminaliteta ali nije isključeno da ih je počinio i mnogo više – kažu u istrazi.

(D. R.)