OBOREN RAKETOM IZ UKRAJINSKOG SUHOJA: Da li je ovo momenat kad je srušen avion s 298 putnika

Procurele fotografije sa satelita pokazuju kako projektil ide ka malezijskom avionu MH17, a ruski eksperti tvrde da je boing oboren od strane ukrajinskog borbenog aviona

Ruski eksperti tvrde da je malezijski boing MH17 oboren od strane ukrajinskog borbenog aviona. Ovu tvdnju prate i "procurele" fotografije sa satelita koje pokazuju kako projektil ide ka putničkom avionu.

Takođe se tvrdi da su pomenute satelitske fotografije nastale sa britanskih i američkih satelita.

Podsećamo, avion od Amsterdama do Kuala Lumpura je leteo iznad zaraćene zone kada je nestao sa radara. Ukupno je stradalo 283 putnika, od čega 80 dece, kao i 15 članova posade.

Na televiziji iz Kremlja je pušten prilog u kome se tvrdi da ove fotografije potvrđuju da je borbeni avion "Mig-29" oborio putnički boing.

Vlasti na Zapadu su neprestalno tvrdile da su avion oborili promoskovski pobunjenici kojisteći BUK raketni sistem napravljen u Rusiji. Međutim, sada su se pojavile fotografije koje pokazuju da je avion oboren iz vazduha a ne sa zemlje, kakav bi bio slučaj da je pogođen BUK raketom.

Rusija je trvdila da se neidentifikovani avion nalazio u blizini u vreme pada aviona, a Ukrajina i Zapad su pokušale da prećute ovu činjenicu.

(Telegraf.rs)