Ovakve fotke Beograda sigurno niste videli! (FOTO)

Posetioci UK "Parobrod", ljubitelji fotografije i znatiželjnici Beograda, imaće priliku da od 17. do 23. novembra vide fotografije Nenada Bačanovića koje predstavljaju svakodnevicu glavnog grada iz drugačijeg ugla

Otkrivajući svoje viđenje Beograda, kroz opažanje neobičnih detalja, autor izložbe fotografija "Walk to work - Reframing Exercise" - Nenad Bačanović, predstaviće iz drugačijeg ugla svakodnevicu glavnog grada, njegova naizgled neprimetna obeležja i upečatljive detalje.

Posetioci UK "Parobrod", ljubitelji fotografije i znatiželjnici Beograda, imaće priliku da od 17. do 23. novembra vide fotografije koje su rezultat svakodnevne polučasovne šetnje od kuće do posla koja je pretvorena u samozadate granice ove kreativne vežbe koja nalazi lepo i neobično u naizgled običnoj svakodnevnoj rutini.

Izložba je proistekla iz bloga na koji autor svakodnevno postavlja nove sadržaje i koji je za kratko vreme privukao veliku pažnju publike. Fotografije su dokumentarni zapis grada koji se stalno menja i pune su različitih slojeva koji omogućavaju izrazito lično čitanje njihovog sadžaja, kao i citata iz moderne likovne umetnosti.

O izložbi:

- Fotografske konteksture Nenada Baćanovića svedoče o svetu koji nas okružuje kao o potencijalnom izvorištu najneverovatnijih preobražaja, koji se svakog časa odvijaju pred nama samo ako umemo da ih uočimo. Segmenti svakodnevice izlomljeni su na njima u paramparčad, izmešani i presloženi u elaborirane vizuelne metamorfoze.

Svojim vrlo jedinstvenim talentom, Baćanović diskretno, ali neumoljivo raseca taj naš samo prividno neuzbudljivi, vidljivi Beograd, pa zalazi u njegovu utrobu da pronađe lepotu tamo gde bismo ponajmanje očekivali da je otkrijemo. Ono što tamo pronalazi prevazilazi sva naša očekivanja - Vladimir Arsenijević, pisac.

O Nenadu Baćanoviću:

Rođen 1968. godine u Beogradu. Grafički dizajner, fotograf i Art direktor u PR agenciji Olaf&McAteer. Nekadašnji Art direktor, dizajner i urednik u izdavačkim kućama Stubovi kulture i Rende i časopisu National Geographic. Specijalnost su mu vizuelni identiteti i komunikacija.

(Telegraf.rs)