DRAGI MAMA I TATA: Evo šta je američki četnik napisao roditeljima

- Napetost je visoka u ovom trenutku i pravi je momenat da se zapali vatra u srcima ljudi. Ono šta sam uradio nije uradio niko pre mene, i imam osećaj da je vredno da pokušam - napisao je Erik Frejn u pismu ocu i majci

Američki četnik Erik Frejn, nekadašnji student ruskog i srpskog jezika, optužen je dodatno za terorizam, a zvaničnici kažu da su na njegovom kompjuteru pronašli pismo upućeno "mami i tati".

- Žao mi je. Vi ste veliki roditelji, ja nisam dobar sin. Protraćio sam toliko mogućnosti i podrške, i retko sam davao sve od sebe - napisao je američki četnik roditeljima u pismu.

Izgleda da je pismo napisano u decembru prošle godine, a izmenjeno je u oktobru ove tokom potere, koja je trajala 48 dana, američke policije za Frejnom.

Prenosimo vam šta je američki četnik napisao u pismu oci i majci:

"Naš narod je daleko od onoga šta je bio i onoga šta bi trebalo da bude. Video sam toliko depresivnih promena za života, mogu da zamislim kako je tek bilo vama. Toliko je nepravde i to na više nivoa, i samo revolucija nam može omogućiti slobodu koju smo nekada imali. Neću se pretvarati da znam kako bi revolucija izgledala, ili da li bi čak bila i uspešna. Napetost je visoka u ovom trenutku i pravi je momenat da se zapali vatra u srcima ljudi. Ono šta sam uradio nije uradio niko pre mene, i imam osećaj da je vredno da pokušam. Volim vas. Molim vas, oprostite mi mnoge moje greške. I hvala što ste me trpeli ovoliko dugo."

Na osnovu pisma koje poziva na revoluciju, tužioci su rekli da je njegovo ubistvo dva vojnika bilo "s namerom da utiče na politiku vlade".

Podsetimo, Erik Frejn je iz zasede je ubio jednog, a ranio još jednog policajca 12. septembra, nakon čega ga je FBI stavio na listu deset najtraženijih ljudi. On je skoro sedam nedelja uspešno izbegavao poteru u šumama planine Pokono u američkoj državi Pensilvanija pre nego što je uhapšen.

(Telegraf.rs / Izvor:abcnews.go.com)