Evo šta islamisti rade sa otetim ženama! (VIDEO)

- Ko želi da proda svoju robinju ili da je pokloni, može… Svi mogu da rade šta god žele sa svojim delom - čuje se na snimku kako džihadisti Islamske države pričaju o devojkama koje su oteli

Na Jutjubu se pojavio snimak na kom se vide pripadnici Islamske države koji razgovaraju o prodaji žena, pripadnica nacionalne manjine Jazidi, koje su oteli. Džihadisti se tokom celog razgovora smeju i zbijaju šale.

O otetim ženama grupa mladića razgovara kao da su roba o čijoj raspodeli razgovaraju. Snimak je nastao u u Iraku, blizu Mosula u junu.

- Ko želi da proda svoju robinju ili da je pokloni, može… Svi mogu da rade šta god žele sa svojim delom - čuje se na snimku.

Cena jedne devojke je oko 100 dolara, ali varira u zavisnosti od izgleda devojke, boje očiju i kvaliteta zuba. Otete devojke su prisiljene da promene veru i preobrate se u islam, kao i da se udaju za borce Islamske države.

U avgustu je oko 300 žena naterano na promenu vere, a potom su neke prodate da bi silom bile udate za pripadnike ekstremne organizacije u Siriji.

(Telegraf.rs)