OBESILI JE JER SE BRANILA: Oproštajno pismo Iranke koja je ubila silovatelja (VIDEO) (FOTO)

- Moje telo bi bilo bačeno u neki ugao u gradu i posle nekoliko dana policija bi te odvela kod patologa da identifikuješ moje telo, gde bi i saznala da sam silovana. Onda bi ti nastavila život u patnji i osramoćena, a nekoliko godina kasnije, umrla bi od tuge - kaže Rejhane u obraćanju majci

Rejhane Džabari, 26-godišnja Iranka koja je obešena u subotu zato što je ubila muškarca koji je pokušao da je siluje, snimila je oproštajnu poruku majci Šole Pakravan. Prevod poruke na engleski jezik je objavilo Nacionalno veće za otpor Irana (NCRI).

Poruku majci snimila je u aprilu, kada je saznala da će biti pogubljena.

- Draga Šole, danas sam saznala da je došao trenutak da se suočim sa Kisasom (iranskim zakonom koji propisuje da se određeni zločin kažnjava na isti način, po principu "oko za oko, zub za zub"). Povređena sam što me nisi lično obavestila da sam stigla do poslednje stranice knjige mog života. Zar ne misliš da bi trebalo da znam? Znaš koliko me je sramota što si tužna. Zašto mi nisi pružila priliku da još jednom poljubim ruku tebi i tati? - kaže ona na početku poruke.

Ona dalje piše da joj je život dozvolio da živi 19 godina.

- Te kobne noći trebalo je da budem ubijena. Moje telo bi bilo bačeno u neki ugao u gradu i posle nekoliko dana policija bi te odvela kod patologa da identifikuješ moje telo, gde bi i saznala da sam silovana. Ubica nikada ne bi bio nađen, pošto mi nismo tako bogati i moćni. Onda bi ti nastavila život u patnji i osramoćena, a nekoliko godina kasnije, umrla bi od tuge - kaže ona.

Ali umesto toga stvari su krenule drugačijim tokom. Posle tog kobnog događaja njeno telo nije bilo bačeno u neki ugao, već u grobnicu zvanu Zatvor u Evinu, današnji Šahr-e Raj, piše Rejhane.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Nationalpost.com)