Napadi na Albance: Bomba bačena i na radnju u Staroj Pazovi!

Nepoznate osobe napale su sinoć pekare u Staroj Pazovi i Somboru čiji su vlasnici Albanci

Aslan Balija, koji se predstavio kao vlasnik pekare "Milenijum as" u Staroj Pazovi, izjavio je da je njegova radnja napdnuta noćas oko jedan sat posle ponoći.

- Jedan od napadača je iz automatskog oružja ispalio pedesetak metaka, a drugi je bacio bombu. Radnja je demolirana - rekao je Balija i dodao da je policija obavila uviđaj. Meta je bila i pekara "Dva brata" u Somboru, čiji je vlasnik takođe Albanac. Do požara, za koji se pretpostavlja da je podmetnut, došlo je oko 01.30 sati, a vatra je brzo ugašena i nije bilo poređenih, prenose lokalni mediji.

- Oko pola dva ujutru, kada sam kretao na posao u radionicu, čuo sam pucanje stakla, odmah sam pozvao policiju. U toku razgovora sa policijom dok sam izlazio na ulicu osetio sam dim i video da je plamen već zahvatio prodajni deo pekare - kaže vlasnik pekare Albert Kerhani.

On je za portal "SOinfo" rekao da je izgoreo prodajni i ugostiteljski deo i izlozi i da je dim napravio šštetu i u hodnicima.

- Ovo je delo pojedinaca. Puno mi znače moje muššterije, koje mi od jutros prilaze i upućuju mi izraze podrške - kazao je Kerhani.

Za sada se ne zna tačan uzrok incidenta, a očekuje se da će se u toku dana o njemu izjasniti Policijska uprava Sombora. U Gradskoj upravi (GU) Sombora novinarima je rečeno da najoštrije osuđuju ovaj incident i da su u stalnom kontaktu s vlasnikom pekare i policijom. "Sombor je multietnička sredina s tradicijom tolerancije i mi ćemo se po svaku cenu truditi da sačuvamo to naše bogatstvo", rečeno je u GU, odakle se u toku dana očekuje i zvanično saopštenje.

Pekara "Dva brata" bila je nekoliko puta meta vandala. Pre sedam godina na pekari su razlupani izlozi, a građanima je u nekoliko navrata čak deljen i besplatan hleb kako ga ne bi kupovali u pekarama čiji su vlasnici Albanci.

(Telegraf.rs)