PAKLENI PLAN ISLAMISTA: Kupićemo nuklearne tajne od Putina (FOTO)

Dokument u kojem se nalazi plan Islamske države sadrži 70 tačaka, grandiozne i brutalne strategije, i njihov glavni cilj - iranska nuklearna tehnologija. U njemu stoji i ponuda Rusiji -omogućiti pristup naftnim poljima u Iraku, a da Moskva zauzvrat prekine veze sa Teheranom i sirijskim predsednikom Bašarom al-Asadom

Navodni plan Islamske države (IS) ističe jezive i nerealistične težnje ka stvaranju terorističke države, a u to je uključeno i podmićivanje Rusije kojoj će dati pristup naftnim poljima u zamenu za nukleranu tehnologiju i kopanje kanala kroz Ujedinjene Arapske Emirate.

Za dokumet, koji je objavio "Sandej Tajms", se veruje da je napisao Ablulah Ahmed Mešedani, član tajne grupe od 6 članova ratnog kabineta IS-a koji žele da stvore islamsku državu, ili kalifat, na delovima Iraka i Sirije.

U posed dokumenta su došle iračke specijalne snage tokom racije u kući starijeg člana IS-a u martu ove godine, i potvrđena je njegova autentičnost od strane zapadnih bezbednosnih službi.

Plan koji ima 70 tačaka pruža uvid u grandiozne strategije za podrivanje šiita u arapskom svetu i Irana kao "nuklearne nacije". Jedan od ciljeva, koji stoji u dokumentu, je da se ponudi Rusiji pristup naftnim poljima u iračkoj pokrajini Anbar, a da Moskva zauzvrat prekine veze sa Teheranom i da sa IS-om podeli tajne o iranskoj nuklearnoj tehnologiji.

Takođe, mito je podrazumevao da ruska vlada prekine odnose sa sirijskim predsednikom Bašarom al-Asadom, kao i da stvore savezništvo sa sunitskim državama arapskog zaliva koje bi pomogle IS u sukobima sa Iranom i Sirijom.

Još jedna tačka stoji u dokumentu, a to je izgradnja kanala preko Ujedinjenih Arapskih Emirata - "kao što je Panamski kanal u američkim rukama", što bi omogućilo tankerima da putuju od i do Persijskog zaliva zaobilazeći Ormuski prolaz koji kontroliše Iran.

Pored iranskog nuklearnog programa, u dokumentu se predlaže udar na iransku industriju kavijara "jer ona predstavlja nacionalno blago". Pozivaju i da se na tržište tepiha ubace avganistanski proizvodi da bi uništili iranske konkurente. Takođe, u dokumentu stoji plan o izgradnji regionalne pomorske sile sa bazama na ostrvima koje bi kupili od Jemena i Komorija.

Na domaćem planu, samoproglašena država ima program etničkog čišćenja, eugenske programe (za poboljšanje i kontrolu ljudske vrste i to tako što bi trebalo sprečiti "inferiorne ljude" da imaju decu i podsticati "superiorne" da se što više razmnožavaju), atentate na dezertere i ostale brutalne akcije.

Na duži rok, IS žele da suniti iz Pakistana i Sirije migriraju u zemlje sa mešovitom sunitsko-šiitskom populacijom i da se "ožene rano i imaju mnogo dece", koji bi postali jezgro kada dođe vreme za kampanju istrebljenja svih šiita u zalivu.

(Telegraf.rs / Izvor:rt.com)