Dečak s fantomkom napadao nožem prolaznike i kidao im zlatan nakit!

Za devet meseci maloletnik je počinio 19 krađa i razbojništava. S kapom na glavi, napadao je nožem prolaznike po ulici preteći im i kidajući s njih zlatan nakit, ogrlice i minđuše

Kragujevačka uhapsila je dečaka od 15 godina zbog sumnje da je tokom ove godine izvršio 19 krivičnih dela, razbojništva i krađa.

Dečak je, sa fantomkom na glavi, napadao nožem prolaznike po ulici preteći im i kidajući sa njih zlatan nakit, ogrlice i minđuše. U jednom od tih napada povređena je osoba koja je pre toga i pokradena. Dečak je takođe upadao u prodavnice i zastrašujući zaposlene nožem, krao pazare iz kase.

Kako Telegraf nezvanično saznaje, u pitanju je dečak koji više živi na ulici nego u svom domu, dete koje je bez roditeljskog staranja i o njemu brinu ljudi koji mu nisu srodnici. On ne pohađa redovno školu.

Kragujevačka policija saopštila je da su od 19 krivičnih dela, četiri bila razbojništva, a 15 teških krađa na naročito drzak i opasan način.

Postoje osnovi sumnje da je ovaj maloletnik, maskiran fantomkom i uz pretnju nožem, navedena krivična dela izvršio u 2014. godini, saopštava policija. On je iz prodavnica u Kragujevcu krao novac, a od prolaznica na ulici otimao tašne i zlatan nakit.

Protiv njega će, Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu, biti podneta krivična prijava.

(M. R.)