OLAND ŠOKIRAN: Bivša prva dama Francuske objavljuje knjigu o krahu veze

- Sve što sam napisala je istina. Previše laži sam pretrpela da bih sada i sama lagala - napisala je Valeri Trirveler u uvodu knjige "Hvala za ovaj trenutak" koja će prouzrokovati veliki skandal

Bivša partnerka francuskog predsednika Fransoa Olanda, Valeri Trirveler, sutra će objaviti knjigu o svom boravku u Jelisejskoj palati i krahu veze sa Olandom, koju je napisala u tajnosti, a za koju francuski mediji predviđaju da će uzdrmati Jelisejsku palatu.

Reč je o pravoj književnoj bombi koja je promakla jelisejskim nadzornim sistemima, a kako kažu oni malobrojni koji su je već pročitali, pogubna je po šefa države, prenosi danas pariski list Figaro.

U Olandovom okruženju tvrde da nisu znali za tu knjigu, a jedan od njegovih bliskih saradnika je rekao da je predsednik preneražen vešću o njenom objavljivanju, za koju je kao i svi čuo juče.

Novinarka po profesiji, Valeri Trirveler je, u intervjuu listu Parizjen izjavila da za knjigu, koja nosi naslov "Hvala za ovaj trenutak", apsolutno niko nije znao.

- Sve što sam napisala je istina. U Jelisejskoj palati sam se ponekad osećala kao da pravim reportažu. Previše laži sam pretrpela da bih sada i sama lagala - napisala je Trirveler u uvodu, predstavljajući knjigu kao svedočenje, navodi Figaro.

Ona u knjizi priča kako je saznala za tajnu vezu između Olanda i glumice Žili Geje, zbog čega je zimus izbila afera, nakon čega je došlo i do raskida njihove veze.

Nezavisna izdavačka kuća Arene je knjigu za štampu pripremala u najvećoj tajnosti, na tome je radila tek nekolicina ljudi, a štampana je u Nemačkoj kako bi se izbegla svaka opasnost od curenja delova. Knjiga ima 320 strana i štampana je u velikom tiražu - u 200.000 primeraka.

U jeku političke krize u Francuskoj, uz loše ekonomske pokazatelje i samo nedelju dana nakon rekonstrukcije vlade, ovo je još jedna loša vest za predsednika Olanda.

(Telegraf.rs / Tanjug)