Ministar finansija Velike Britanije ne zna koliko je 7x8! (VIDEO)

- Imam jedno pravilo u životu. Ne odgovaram na pitanja iz matematike - rekao je Džordž Ozborn, ministar finansija Velike Britanije i obrukao se na pitanje sedmogodišnjeg Semjuela Radingsa

Džordž Ozborn, ministar finansija u Velikoj Britaniji, učestvovao je u kvizu u kom su ga deca ispitivala o njegovim interesovanjima u muzici, ali i o tome kako je za vreme svog detinjstva trošio džeparac. Niko nije ni sanjao da će se čovek, kome bi matematika trebalo da bude u malom prstu, osramotiti odbivši da odgovori na pitanje sedmogodišnjeg deteta: "Koliko je sedam puta osam?".

Semjuel Radings (7) iz Mančestera, pitao je Ozborna da li je dobar u matematici i zamolio ga da mu kaže koliko je sedam pomnoženo sa osam. Međutim, ministar je odbio da odgovori na to pitanje.

- Ja imam jedno pravilo u životu. Ne odgovaram na pitanja iz matematike - na sve načine je Ozborn pokušao da se izvuče i dodao:

- Naravno, moj posao se zasniva na matematici. Ali, pre svega ja moram da odnosim odluke o tome gde će Vlada potrošiti svoj novac - istakao je on i dodatno se osramotio.

Iako nije sasvim jasno da li je ministar pokušao samo da se našali, ali ova epizoda kviza nije naišla na dobar odjek u javnosti Velike Britanije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)