LEDI KRV U ŽILAMA: Zašto ovaj horor sa Erikom Banom morate da gledate? (FOTO) (VIDEO)

Film "Spasi nas od zla" koji stiže u bioskope 10. jula, urađen je po istinitoj istrazi, a baziran na zvaničnim izveštajima narednika njujorške policije, Ralfa Sarčija, koji je istraživao slučaj, od koga se krv ledi u žilama

U naše bioskope 10. jula stiže horor ostvarenje "Spasi nas od zla" ("Deliver Us From Evil") u kojem naslovnu ulogu tumači Erik Bana.

Crvenom tepihu na nedavnoj premijeri u Njujorku prisustvovali su glavni glumci, Erik Bana, mladi glumac poreklom iz Venecuele Edgar Ramirez, Olivija Mun i TV zvezda Džon MekHejl koji takođe glumi u filmu.

Horor "Spasi nas od zla" urađen je po istinitoj istrazi, a baziran na zvaničnim izveštajima narednika njujorške policije, Ralfa Sarčija, koji je istraživao slučaj, od koga se krv ledi u žilama.

Ostvarenje se odvija u iračkoj pustinji 2010. godine. Tri američka marinca, obučena za najžešće borbe našla su se u zaboravljenim, jezivim katakombama, u kojima ih je čekalo nešto, još strašnije od užasa koji se dešavao na površini.

Četiri godine kasnije, hipnotisana žena, baca svoju bebu u lavlju jazbinu u zoološkom vrtu, dok se pred njom pomalja senka muškarca u kapuljači.

Zvuci koji dopiru iz podruma i druge čudne pojave terorišu porodicu u gusto naseljenom delu grada... Stari latinski natpisi i neobični simboli, pronađeni na više različitih lokacija, otvorili su misteriju koja je isuviše strašna za rešavanje.

Šta je od svega toga bila slučajnost, šta plod mašte, a šta ih spaja u zlokoban lanac koji povezuje ovaj svet sa nekim drugim?

Narednik njujorške policije Ralf Sarči, koga u filmu igra Erik Bana, suočio se sa mračnom stranom zla, na ulicama južnog Bronksa.

Kao pripadnik 46e policijske stanice, Sarči je bio svedok ljudskih postupaka koji se graniče sa humanošću. Zbog svega toga, tama je počela da obuzima i njegovu dušu.

Tema filma "Spasi nas od zla" postavlja pitanja o kojima će publika razmišljati, a ekipa filma i glumci su ta pitanja već razmatrali.

- Za vreme pre-produkcije, dok smo se pripremali za film - navodi Bana - imao sam uvid u neke materijale i snimke vezane za egzorcizam, što je sa jedne strane bilo fantastično, veoma interesantno i užasno strašno. To nisu materijali za javnost i dok sam to gledao, osećanja su mi bila pomešana. Jedan snimak je imao poseban uticaj na mene. Posle toga mi je bilo teško da zaspim i jedno nedelju dana bio sam sam i nisam izlazio iz sobe - objasnio je Bana dodajući - Ja mislim da definitivno postoji nešto što nas vodi ka ogromnoj, stravičnoj ljudskoj patnji. Međutim, to se opisuje i objašnjava kao nešto potpuno irelevantno, a u središtu toga nalaze se tuga i bol. Ralf Sarči je, radeći ono što on naziva svoj posao, pomažući ljudima, morao i da se suoči sa ovim.

Podsećamo, Bana je svetsku slavu doživeo nakon uloge u filmu "Chopper", koji je publici predstavljen 2001. godine na Sundance Festivalu.

Od tada, neprestano dokazuje svoj talenat ulogama u filmovima Ridlija Skota "Pad crnog jastreba", "Hulk" Anga Lija, "Minhen" Stivena Spilberga, a verovatno najveću slavu dostiže ulogom Hektora u epskom spektaklu "Troja".

(Telegraf.rs)