ŠUMADIJSKI RAMBO: Oduzeto mu 74 puški, revolvera i pištolja! (FOTO)

M. Č. iz Kragujevca u svojoj kolekciji oružja imao je 20 puški, od čega 13 automatskih, 20 revolvera, 21 pištolj, kao i 15 vojnih noževa-bajoneta

Kragujevačka policija zaplenila je od žitelja ovog mesta, M. Č. (43), skoro 90 komada oružja! U svom arsenalu on je imao puške, revolvere, pištolje i noževe!

"Šumadijski Rambo" otkriven je tokom zaplene na dve lokacije, koje je policija sprovela u sredu. Zaplenjeno je 20 puški, od čega 13 automatskih, kao i 20 revolvera i 21 pištolj. Pored vatrenog oružja pronađeno je i 15 vojnih noževa-bajoneta, kao i 55 okvira za automatsku pušku i pištolj.

Prema nezvaničnim informacijama, oružje je zaplenjeno u kući i pomoćnim prostorijama ovog Šumadinca. M. Č. je, po svoj prilici, pasionirani ljubitelj oružja, a u njegovoj nelegalnoj kolekciji našli su se i stari primerci. Kolekcija je u tajnosti čuvana po kartonskim kutijama.

Protiv Šumadinca M. Č. (43) u Osnovnom javnom tužilaštvu podneta je krivična prijava zbog sumnje za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Pored ilegalnog, od M. Č. oduzeto je i oružje koje je imao u legalnom posedu.

(M. R.)