POMAGAJTE: Devojčici (13) hitno potrebna krv!

Ekipa Telegrafa apeluje na sve koji mogu (sa B pozitivnom ili negativnom krvnom grupom) da pomognu 13-godišnjoj Zorici Kelečević koja boluje od leukemije, tako što će se uputiti na Institut za transfuziju i donirati neophodnu krv za ovu devojčicu

Trinaestogodišnjoj Zorici Kelečević dijagnostikovana je akutna limfna T91 T leukemija i hitno su joj potrebni trombociti grupe B (pozitivna ili negativna grupa).

Svaki trenutak je za ovu devojčicu iz Banja Luke koja se leči na Institutu za majku i dete dragocen, a prema rečima njenog oca Dragana, bolest koja joj je dijagnostikovana pre svega dva meseca brzo napreduje te joj je krv hitno potrebna.

- Našoj Zorici hitno treba krv kako bi se nivo trombocita što pre podigao i kako bi mogla da pristupi neophodnoj hemoterapiji - objasnio je Dragan zahvaljujući se unapred svim humanim ljudima koji će pomoći njegovoj ćerki.

Ekipa Telegrafa apeluje na sve koji žele i mogu s pomenutom krvnom grupom da dođu na Institut za transfuziju krvi Srbije (Svetog Save 39, Beograd), radi provere kompatibilnosti i pomognu Zorici.

(K. V.)