AMERICANA NIGHT: Stray Dogg, Went i gosti iz Hrvatske! (VIDEO)

Novi Americana Night Festival biće održan u četvrtak 12. juna u Velikoj sali Doma omladine Beograda, gde posetioce očekuju dva benda iz Srbije - Stray Dogg i Went, kao i gosti iz Hrvatske - Lovely Quinces i J.R. August

Posle godinu dana priprema, novi Americana Night Festival biće održan u četvrtak 12. juna u Velikoj sali Doma omladine Beograda, gde vas očekuju dva benda iz Srbije - Stray Dogg i Went, kao i gosti iz Hrvatske - Lovely Quinces i J.R. August.

To što je Americana Night Festival regionalnog karaktera nije jedini novitet ove godine. Novost je i potpuno drugačiji senzibilitet učesnika, ali i scenografija - neobična, baš kao što je i ceo koncept ove večeri.

Stray Dogg posle gotovo 100 koncerata u tri godine koliko postoji, sprema svoj treći studijski album (posle "Almost" i "Fire's Never Wrong"), koji će se pojaviti tokom 2015. godine. Bend i dalje istražuje sebe i muziku koja ga okružuje, igra se atmosferom i stihovima, a svaki koncert je prilika da i oni, kao i publika koja ih gleda nauče nešto novo.

J.R. August ili Nikola Vranić je mladi umetnik, kantautor, kompozitor i multiinstrumentalista iz Zaboka. Godine 2011. počeo je da radi na svom prvom EP-u. Zatim je, zajedno sa prijateljem Lukom, proveo 24 meseca snimajući video materijal za iste pesme. Priču je na kraju ispričao kroz četiri videospota - kao četiri godišnja doba ("Change of Seasons"), za koje je scenario pisao sam.

Went je beogradski bend nastao davne 2005. godine. Went su izuzetno zanimljiva kombinacija tradicionalnosti Wilco i hitičnosti Coldplay, sa poetičnošću Damiena Jurada. Pesma "Short-Term Memory" još krajem 2013. godine najavila je treći EP benda "Alternative Endings", koji se očekuje tokom ove godine.

Na naslovnici aprilskog broja regionalnog izdanja kultnog magazina "Rolling Stone" našla se Dunja Ercegović ili Lovely Quinces, mlada splitska kantautorka koja živi i studira u Zadru. Dunja je u rekordnom roku osvojila hrvatsku i publiku u regionu, svirala je u SAD i Kanadi, a bila je ove godine i učesnica prestižnog festivala SXSW u Ostinu.

Njen debitantski EP "No Room For Us" esencija je strasti, rokenrola i energije, a to je samo delić onoga što vas čeka na njenim koncertima.

I ovoga puta muzičari će svirati "back to back" baš kao i prošle godine kada su binu delili Stray Dogg i Ana Ćurčin, On Tour i Wooden Ambulance. Broj ulaznica je ograničen s obzirom da će se u Velikoj salu DOB-a nalaziti sedišta, tako da vas organizatori mole da obezbedite svoje karte na vreme.

Cena karte je ista kao i prošle godine - 500 dinara, na dan koncerta 700 - ulaznice su u prodaji na svim Eventim punktovima, kao i na blagajni DOB-a. Narednih dana, sve do Festivala, biće podeljene i karte na Facebook i Twitter profilu.

(Telegraf.rs)