OD 1,6 MILIONA PREOSTALIH EVRA: Tijanini roditelji dali milion za Institut, šta je sa ostatkom?

Roditelji pokojne Tijane Ognjanović (8) i Institut za majku i dete potpisali su protokol kojim se ovoj klinici nalaže tajnost donacije

Roditelji pokojne Tijane Ognjanović (8) i Institut za majku i dete potpisali su protokol kojim se ovoj klinici nalaže tajnost donacije. To podrazumeva da se sva dokumentacija u vezi sa tim protokolom i donacijom novca koji je ostao u fondu nakon smrti devojčice, smatra poverljivim informacijama.

Institut se ugovorom obavezao da do konačne realizacije donacije ne daje nikakve informacije. To znači da ukoliko ugovor bude prekršen, Institut neće dobiti novac, prenosi "Blic".

U overenom dogovoru stoji i da će Ognjanovići od novca koji je preostao iz fonda male Tijane kupiti opremu u vrednosti od milion evra. Posle smrti devojčice, u njenom fondu ostalo je 1,6 miliona evra. Ono što je po ugovoru Institut trebalo da uradi, jeste da odredi koji su aparati potrebni, a Ognjanovići da nabave opremu.

Kako se pretpostavlja na osnovu ranijih izjava nadležnih na Institutu za majku i dete, Ognjanovići bi trebalo da kupe aparate za kardiologiju i intenzivnu negu jer je ta oprema navedena kao deficitarna.

Poverenik za informacije od javnog značaja, Rodoljub Šabić je još 22. maja naložio Institutu da odmah, bez odlaganja, dostavi sve informacije i dokumenta u vezi sa donacijom porodice Ognjanović, ali Institut to nije učunio.

(Telegraf.rs)