Trgujte cenom akcija Microsoft-a na svetskoj berzi i zaradite!

FXLider čitaocima Telegrafa poklanja početni kapital za trgovanje akcijama Microsoft-a

FXLider, specijalno čitaocima "Telegrafa", poklanja 50 evra kao početni kapital za trgovanje cenom akcija Microsoft-a i drugih najvećih svetskih kompanija na svetskoj berzi. Uzmite 50 evra i počnite da trgujete na jedinoj berzi na kojoj možete zaraditi i kada cene rastu, ali i kada cene padaju.

Microsoft je najveći svetski proizvođač softvera kada je reč o prihodima. Njegovi softverski proizvodi usmereni su od operativnih sistema za servere, personalnih kompjutera, mobilnih telefona i drugih uređaja do oruđa za razvoj softverskih alata, video igara i hardvera kao što su Xbox 360 i Zune.

 

Uprkos uspehu Apple operativnog sistema i Linux-a, Windows ne samo da nastavlja da dominira nad svojim rivalima već nastavlja da povećava svoj tržišni udeo. Nakon izlaska Windows 7 u decembru 2009. godine, Microsoft je godinu završio sa oko 92 odsto tržišnog učešća. Samo u poslednjih godinu dana cena akcija ove kompanije porasla je 27.80 odsto.

- Microsoft ima sposobnost da ostvari veliki prihod kao i profit, a da pri tome ne potroši suviše na kapitalne izdatke. Nedavno su objavljeni izveštaji o poslovnom rezultatu u prvom kvartalu ove godine koji su pokazali prihod od 20.40 milijardi dolara i zaradu od 0.68 dolara po akciji. Nakon objavljivanja rezultata u narednih četiri dana cena akcija porasla je 3.80 odsto - navode iz FXLider-a.

- Izveštaj o novčanim tokovima pokazao je izuzetno uspešno poslovanje kompanije. Zajedno sa prošla dva kvartala već je generisan prihod od više od 18.5 milijardi dolara u slobodnom novčanom toku što signalizira visoke dividende akcionarima. Po akciji u poslednjih devet meseci Microsoft je postigao zaradu od 2.20 dolara i 0.84 dolara kroz dividende - kažu u FXLider-u.

Microsoft je nedavno lansirao veći, ali lakši tablet nadajući se da će ovaj uređaj biti u mogućnosti da zaustavi dominaciju Apple-a na tržištu premium tableta. Kao i njegovi prethodnici, Surface Pro3 izgleda kao tablet, ali se preko magneta može prikačiti na tastaturu i na taj način funkcionisati kao laptop.

Od kada je izašao na berzu 13. marta 1986. godine sa cenom akcije od 21.00 dolara do danas cena se skoro duplirala. Iako Microsoft možda nije u stanju da bude prava konkurencija Google-u i Apple-u kada su mobilni uređaji u pitanju i pored toga njegovo poslovanje je izuzetno kada su u pitanju njegovi komercijalni poslovi kao što je licenciranje Windows-a, Office-a i drugih poslovnih aplikacija.

- Gledajući kvartalni izveštaj Microsoft-a primećuje se da je komercijalni segment imao najveći udeo u prihodu što je trend već nekoliko poslednjih godina. Očekivanja kada je ova kompanija u pitanju veoma su visoka - kažu u FXLider-u.

(Telegraf.rs)