BOMBOM NA POLICAJCE: Troje povređeno prilikom hapšenja u Kruševcu!

Osumnjičeni muškarac iz Prokuplja, koji je pre tri meseca izašao iz zatvora sa izdržavanja kazne za ubistvo, bacio je bombu na interventnu saobraćajnu patrolu iz taksi vozila

U Lipovu kod Kruševca povređena su tri policajca prilikom akcije hapšenja, saznaje RTS.

Policijska patrola je nakon potere zaustavila taksi vozilo, iz kojeg je izasao Ljubisa Andrejić (36). On je tada aktivirao ručnu bombu i bacio je na patrolu. Od gelera su povređeni policajci Vladan J. (41) i Sasa L. (51). Prevezeni su u kruševačku bolnicu. Njihov kolega Ivica J. (36) povređen je nakpn što je pao na kolovoz. Ljubiša Andrejić je uhapšen.

Kako saznajemo, patrola policije je osumnjičenog begunca čekala na putu, i postavila je na kolovozu šleper kako bi sprečila njegov prolazak.

Nakon ukazane pomoći u Kruševačkom Zdravstvenom centru sva trojica policajaca su puštena na kućno lečenje.

Napadač je iz Prokuplja i već je poznat policiji, a pre četiri meseca je izašao iz zatvora.

Reprezentativni Nezavisni sindikat policije najoštrije je osudio pokušaj ubistva trojice kolega podsećajući sve nadležne institucije u državi da su policajci na dužnosti sve češća meta napada i da je neophodna hitna reakcija.

- Još jednom apelujemo na državne organe da preduzmu sve mere iz njihove nadležnosti, kako bi sačuvali živote onih koji svakodnevno obavljaju najteže i najopasnije zadatke u cilju očuvanja javnog reda, mira i stabilnosti u državi. Krajnje je vreme da pripadnicima policije bude obezbeđena adekvatna oprema, pre svega pancir prsluci i šlemovi, kako bi se ubuduće izbegle ovakve situacije. Apelujemo i na sudove da prestanu sa politikom izricanja blagih kazni počiniocima ovakvih i sličnih napada i podsećamo još jednom da ja napad na policiju - napad na državu - objasnio je predsedavajući predsedništva NSP Velimir Lukić.

(Telegraf.rs)