Gradonačelnica Smedereva osuđena na 15 meseci zatvora!

Sud je utvrdio da je Avramovićeva omogućila sticanje nelegalnih penzija za šta je primala novac. Obrazlažući presudu, Milanović je rekao da je tužilaštvo dokazalo krivično delo u odnosu sa četvoro pacijenata, dok kod troje optužba to nije uspela da dokaže

Sudsko veće Višeg suda u Smederevu, kojim je predsedavao sudija Dragoslav Milanović, oglasilo je krivom gradonačelnicu Jasnu Avramović za izvršenje produženog krivičnog dela primanja mita i osudio je na godinu i tri meseca zatvora, objavio je "Blic".

Sud je utvrdio da je Avramovićeva omogućila sticanje nelegalnih penzija za šta je primala novac. Obrazlažući presudu, Milanović je rekao da je tužilaštvo dokazalo krivično delo u odnosu sa četvoro pacijenata, dok kod troje optužba to nije uspela da dokaže.

On je još rekao i da je doktorka Avramović osuđena po blažem krivičnom zakonu, onom koji je bio na snazi prilikom izvršenja dela, a da bi po važećem minimalna kazna bila dve godine zatvora.

Doktorki Avramović, kako je sudija Milanović napomenuo, u kaznu će biti uračunato vreme koje je provela u pritvoru 2005. godine. Advokat Avramovićeve Petar Petrov najavio je žalbu, on tvrdi da osuđujuća presuda nije zasnovana na dokazima i da će Apelacioni sud to sigurno uzeti u obzir i osloboditi njegovu klijentkinju.

(Telegraf.rs)