POSLE POPLAVA: Prerađeno više od 650 tona životinjskog otpada!

U periodu od 17. maja do 28. maja bezbedno je sakupljeno, prevezeno i prerađeno 495 tona životinjskog otpada kategorije 1 iz Srbije i 164 tone životinjskog otpada kategorije 1 iz Bosne i Hercegovine

Energo Zelena prva i trenutno jedina fabrika za neškodljivu preradu životinjskog otpada u Srbiji i regionu preradila je više od 650 tona životinjskog otpada kategorije 1 iz poplavljenih područja.

Iz ove firme je naglašeno da količine nisu konačne i da se očekuje dopremanje novih količina.

Prema podacima koje je izneo Dejan Basarić, menadžer fabrike Energo Zelena, "kompanija je u periodu od 17. maja do 28. maja bezbedno sakupila, prevezla i preradila 495 tona životinjskog otpada kategorije 1 iz Srbije i 164 tone životinjskog otpada kategorije 1 iz Bosne i Hercegovine".

Kompanija je tokom ovog perioda takođe preradila i 658 tona otpada dopremljenog od redovnih klijenata, što je ukupno 1.317 tona.

Tom Hanson, direktor kompanije "Greenworx Holding nv" koja je akcionar kompanije Energo Zelena je izjavio:

- Sakupljanje životinjskog otpada iz poplavljenih oblasti je bilo koordinirano u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine i Upravom za veterinu. Ova situacija sa poplavama je pokazala da fabrika Energo Zelena apsolutno može da odgovori brzo i efikasno na sve zahteve u vanrednim situacijama.

Fabrika Energo Zelena jedna je od najznačajnijih belgijskih investicija u Srbiji. Ova inicijalna investicija od 21,5 miliona evra u savremeno postrojenje za preradu životinjskog otpada trasira put za primenu i srpskih i EU zakona u ovoj oblasti.

(Telegraf.rs)