Lažni spasioci pljačkali kuće po Obrenovcu!

Zbog sumnje da je krao po stanovima, policija je uhapsila Z. V. U medijima se pojavljivao i M. T. kao heroj da bi se ispostavilo da se radi o čoveku koji je bio osuđivan za trgovinu drogom i pucanje na policajce

Policija je identifikovala najmanje dvojicu lažnih spasilaca koji su pljačkali kuće u Obrenovcu dok su navodno pomagali evakuaciju građana. Obojica su od ranije poznati zakonu.

Zbog sumnje da je krao u stanovima, policija je uhapsila Z. V., koji je boravio u stanu K. M. koji se u medijima predstavljao kao spasilac Obrenovčana.

U medijima se pojavljivao i M. T. kao heroj, ali se radi o čoveku koji je bio osuđivan za trgovinu drogom i pucanje na policajce, prenose Naše novine.

Lažni spasioci su verovatno izviđali i javljali drugim lopovima gde se nalaze prazni stanovi.

- Čuo sam za nazovi spasioca koji je prvo evakuisao jednu porodicu, a onda se vratio da im pokrade stan. Kada se radi o kriminalcima sa tih područja, ne možete imati nikada poverenje da će oni biti mirni za vreme tragedija - smatra Spasić.

 

Očevidac pokušaja krađe u Obrenovcu bio je i Darko Trifunović sa Fakulteta za bezbednost, koji je u prvi mah pomislio da se radi o spasiocima, ali zatim shvatio da se radi o lopovima.

- Dok smo spasavali baku iz jedne zgrade, video sam trojicu koji čekićem lupaju vrata stana. Prvo sam mislio da su spasioci i da obijaju stan jer se neko nalazi u njemu. Upitao sam ih ko je ostao u stanu, na šta su me opsovali. Pošao sam prema njima i uzviknuo: "Stoj policija!" Ali ih ni to nije uplašilo, pa mi je jedan doviknuo da ga je baš briga jer nemam oružije. Međutim, imao sam pištolj sa sobom, koji sam repetirao i tek tada su se uplašili i počeli da beže - ispričao je Trifunović.

(Telegraf.rs)