U Doboju trodnevna žalost zbog žrtava poplava

Dani žalosti su 23, 24. i 25 maj. U velikim poplavama u Republici Srpskoj stradalo je 18 osoba, od kojih najviše u Doboju - devet

Gradski štab za vanredne situacije proglasio je trodnevnu žalost u Doboju zbog smrti devet osoba koje su stradale u poplavama koje su pogodile taj grad i celu BiH. Dani žalosti su 23, 24. i 25 maj.

U velikim poplavama u Republici Srpskoj stradalo je 18 osoba, od kojih najviše u Doboju. Voda je potopila grad za samo nekoliko minuta.

Posle katastrofe, u Dobiju se radi na stvaranju uslova za povratak građana. Danas je u tom gradu uglavnom normalizovano snabdevanje električnom energijom, dok je voda iz vodovodne mreže tehnička i služi samo za čišćenje objekata i ulica.

I dalje je najveći problem odvoženje otpada nastalog nakon poplava, a traži se nova lokacija za deponovanje. Podela humanitarne pomoći obavlja se na punktovima Crvenog krsta, a od ponedeljka bi trebalo da se uspostavi i javna kuhinja.

Stanovnicima ovog grada su potrebni hrana i pelene za bebe, sanitetske maske i rukavice, sredstva za dezinfekciju, pumpe za ispumpavanje, kao i osnovni nameštaj i posteljina, objavila je agencija Fena.

Dešavanja uživo u poplavljenim područjima možete pratiti OVDE

(Telegraf.rs / Tanjug)