SPREMITE SE: U naredna 3 dana opet olujne grmljavine i kiša!

Najjači nalet nepogode bi trebalo da počne u subotu kasno uveče i da se završe u nedelju popodne, najavljuje meteorološki portal accuweather.com

Ako je verovati meteorolozima jednog od najpreciznijih meteoroloških sajtova na svetu, accuweather.com, Srbiju u naredna tri dana očekuju nove padavine, praćene olujnim vetrovima!

Posle najvećih poplava koje su zadesile ovaj region u poslednjih 100 godina i perioda toplog i sunčanog vremena, očekuje nas vikend u kojem prosečna dnevna temperatura neće padati ispod 25 stepeni, ali će se smenjivati periodi sunčanog vremena i olujnih grmljavina, praćenih padavinama u pojedinim delovima Srbije.

Kako je naglašeno, epicentar nepogode bi trebalo da počnu u subotu kasno uveče i da se završe u nedelju popodne. Ipak, većeg porasta vodostaja reka ne bi trebalo da bude, mada je takve stvari (posle svih promašaja prognostičara u proteklih 10 dana - prim. ur.) jako teško prognozirati.

U svakom slučaju, štabovi za odbrane od poplava i dalje su u pripravnosti, a čelnici prestonice kažu da je Beograd siguran i da se vrh poplavnog talasa, makar kad je glavni grad u pitanju, očekuje u nedelju, kad bi reka Sava trebalo da dostigne 615 cm (nakon čega bi trebalo da sledi opadanje).

(Telegraf.rs)