Brdo u Malom Zvorniku krenulo ka koritu Drine!

Brdo sa skoro četiri miliona kubika zemlje krenulo je ka koritu Drine i preti da pregradi reku

Obilne padavine koje su prethodnih dana pogodile Srbiju pokrenule su hiljade kližišta, a nadležni pozivaju na njihovu što hitniju sanaciju jer su zbog klizišta oštećeni putevi, mnoge kuće gotovo neupotrebljive, a sela odsečena od sveta.

U Malom Zvorniku, nakon višednevnih kiša, aktiviralo se klizište kod starog mosta zbog čega je magistralni put Loznica - Ljubovija - Bajina Bašta već sedmi dan u prekidu, a oko 60 kuća je uništeno.

Brdo sa skoro četiri miliona kubika zemlje krenulo prema koritu Drine i preti da pregradi reku, što bi ugrozilo Zvornik u Republici Srpskoj i Mali Zvornik.

Policija na magistralnom putu dežura i propušta samo hitne slučajeve, uz posebne mere bezbednosti. Saobraćaj se na ovoj deonici odvija preko Republike Srpske.

U Bajinoj Bašti više od 300 kuća je srušteno ili ugroženo klizištima, evakuisano je 450 ljudi, a oko 1.200 klilometara puteva je u prekidu.

Kompletna putna infrastruktura uništena je u selima Rogačica,Crvica, Ovčinja, Gvozdac, Dub, Kostojevići i dalje prema Bačevcima i Debelom brdu. Na pojedinim deonicama klizišta su na svakih 100 metara. U selu Gvozdac klizišta su oštetila većinu kuća.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs/Tanjug)