Novi Sad ne sabotira Sremsku Mitrovicu!

- Pojavila se dezinformacija da se mobilna oprema iz Novog Sada namerno i podlo ne koristi u odbrani Srema. Mobilna oprema je namenska i samo i jedino se moze koristiti u Novom Sadu - saopštio je štab za odbranu od poplava Sremska Mitrovica

Povodom pojave informacije na društvenim mrežama da Novi Sad ima pokretne brane od poplava, ali da iste nisu stigle da ugroženih područja, oglasio se Štab za odbranu od poplava Sremska Mitrovica.

- Pojavila se dezinformacija da se mobilna oprema iz Novog Sada namerno i podlo ne koristi u odbrani Srema. Mobilna oprema je namenska i samo i jedino se moze koristiti u Novom Sadu. Služi za zatvaranje prolaza na donje bentove i nadvisnjenje montiranjem na namenska mesta napravljena na nasipu u Novom Sadu. Zar mislite da bi bili u stanju da krijemo opremu danas kada 1.200 nas rizikuje živote u jednoj od najtezih odbrana u istoriji?

Novinari molim vas da se obratite Jeleni Paklar za fotografije i materijalne dokaze za to. Mozete prosetati i kejom u Novom Sadu da se i sami uverite. Od svih koji su to bez provere objavili očekujemo po čokoladu za sve naše ljude ovde - navodi se u Štabu za odbranu od poplava.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(P. S.)