JRB uplatilo milion dinara kao pomoć ugroženima

Od trenutka proglašenja vanredne situacije Jugoslovensko rečno brodarstvo je na raspolaganje stavilo sve svoje kapacitete i resurse u funkciju odbrane zemlje od poplava

Jugoslovensko rečno brodarstvo pokrenulo je kampanju pomoći ugroženima u poplavama, saopšteno je iz ove kompanije.

- Uplaćena je donacija u iznosu od 1.000.000,00 dinara, na račun Vlade Republike Srbije koji je otvoren za otklanjanje posledica poplave. Od trenutka proglašenja vanredne situacije JRB je na raspolaganje stavio sve svoje kapacitete i resurse u funkciju odbrane zemlje od poplava - kaže se u saopštenju.

Brodovi Stig, Raška i Kumanovo sa kompletnom posadom, snabdeveni gorivom i spremni za eventualne intervencije, stavljeni su na raspolaganje policiji i Lučkoj kapetaniji. Pružali su pomoć u izvezivanju plovila koja su se nekontrolisano kretala nizvodno i time sprečili nastupanje još veće štete. 10 upravljača čamaca angažovano je u akciji odbrane Šapca i Sremske Mitrovice. Putnički pristan BG-546A u Beogradu, stavljen je na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije za baziranje broda Topčider.

- JRB je tokom vikenda obezbedjivao hranu i vodu za sve one koji su u Makišu punili džakove peskom, medju kojima je bilo i 40 zaposlenih kolega, dok su koleginice u JRB-u pripremale obroke. Na poziv JRB-a odazvao se i veliki broj poslovnih partnera i pomogao finansijski, tj. nabavkom vode i hrane i njihovom dostavom na odgovarajuća mesta - dodaje se u saopštenju.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)