Ne seća se da je ubio radnika obezbeđenja splava Blejvoč!

- Osetio sam grčevit strah i krenuo napolje. Napravio sam dva koraka, okrenuo se i video jednog momka, kako sa pištoljem u ruci ide ka meni. Od toga trenutka, imam prekid filma. Sledeće čega se sećam je da sam sam u taksiju - ispričao je optuženi za ubistvo Marko K

Marko Kurtović koji se sumnjiči da je u noći ízmeđu 15. i 16. jula 2012. u pucnjavi ispred splava " Blejvoč" na Novom Beogradu ubio radnika obezbeđenja Ivana Cvetkovića i ranio još dvojicu muškaraca, izjavio je danas u Višem sudu u Beogradu da mu je žao zbog toga što se ugasio jedan mladi život, kao i da je i dalje u velikom šoku.

Osumnjičeni, koji je detaljno objasnio kako je toga dana bio na krštenju kod druga, a potom sa trojicom prijatelja otisao na splav, izjavio je da se ne seća pucnjave.

- Toga dana, puno sam popio, pio sam rakiju, viski i pivo. Na krštenju je bio i prijatelj koji je imao pištolj i da on ne bi šenlucio, ja sam ga uzeo, ispričao je osumnjičeni za ubistvo.

Kako je objasnio, kada su stigli na splav, prošli su pored vrata metal detektora, a ne kroz njih, pa ih je obezbeđenje vratilo i reklo im da ne mogu dalje.

- Kada sam pitao zbog čega, jedan mi se uneo u facu i pitao " hoceš li da ti otvorim glavu". Osetio sam grčevit strah i krenuo napolje. Napravio sam dva koraka, okrenuo se i video jednog momka, kako sa pištoljem u ruci ide ka meni. Od toga trenutka, imam prekid filma. Sledeće čega se sećam je da sam sam u taksiju - ispričao je Kurtović.

Sudskom veću je rekao i da je u velikom strahu, tada pobegao u Bosnu, u kojoj je u oktobru prošle godine i uhapšen.

(Telegraf.rs)