ČUDO NEVIĐENO: Pojavila se Bogorodica Marija na srpskom hramu! (FOTO)

Na hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju kod Vučitrna na Kosovu i Metohiji pojavio se lik presvete Bogorodice Marije, što meštani tumače kao dokaz da Bog nije zaboravio na Srbe sa Kosova

Na hramu Preobraženja Gospodnjeg u Prilužju kod Vučitrna na Kosovu i Metohiji, tačnije na zvoniku iscrtao se lik presvete Bogorodice Marije!

Meštani ovog mesta na Kosovu i Metohiji bili su oduševljeni ovom pojavom, koju tumače kao dokaz da "Bog nije zaboravio na Srbe sa Kosova"

- Ima nade. Bog nas nije zaboravio - rekla je meštanka Prilužja koja je okačila ovu fotografiju na društvenim mrežama.

Kamen temeljac za hram Preobraženja gospodnjeg u Prilužju je postavljen 3. juna 2006.godine, a hram je završen i osveštan na Preobraženje 2008. godine, da bi prošle 2011. godine, takođe na praznik Preobraženja gospodnjeg bio osveštan i živopis hrama.

Prvi hram podignut južno od Ibra na Kosovu i Metohiji posle 1999. godine, samoinicijativno su počeli da grade meštani Prilužja, i uspeli su u tom svom poduhvatu zahvaljujući svom radu i trudu, ali i svesrdnoj i pravovremenoj pomoći Javnog preduzeća površinski kopovi "Kosovo“ Obilić.

U novoizgrađenom hramu žitelji Prilužja i okolnih sela vide podsticaj za opstanak.

Bojković Stanka iz Prilužja kaže da novoizgrađeni hram znači mnogo ne samo za meštane Prilužja, već i okolnih sela. “Budi nam nadu za bolje sutra. Za ceo srpski narod, za ove ovde, kao i one koji su otišli sa Kosova. Ako se osvrnemo u nazad malo videćemo da je crkva uvek okupljala narod, bilo gde i u rasejanju crkva je uvek utočište”.

Prilužje je selo u kome trenutno ima 650 domaćinstava sa oko 3.500 Srba.

(Telegraf.rs)