Šarić: Nisam prao pare s Mišom Bananom!

Darko Šarić je negirao da je izvršio krivično delo pranje para i rekao da nikada nije poslovao s Rodoljubom Radulovićem

Darko Šarić, koji je u pritvoru zbog šverca preko 5,7 tona kokaina i pranja preko 22 miliona evra, saslušan je danas u istrazi koja je pokretnuta zbog sumnje da je tokom 2008. i 2009. godine oprao još oko 2,8 miliona evra sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana.

Saslušanju Šarića u zgradi Specijalnog suda, prisustvovali su samo advokati, zamenik tužioca i istražni sudija.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, tokom saslušanja koje je trajalo oko pola sata, Šarić je negirao da je izvršio krivično delo pranje para i rekao da nikada nije poslovao sa Radulovićem.

On je potvrdio da Radulovića poznaje, ali kao biznismena i poslovnog čoveka, a ne nekoga ko se bavio švercom kokaina ili pranjem para.

Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu, takođe je obuhvaćen istragom, ali on nije saslušan i za njim je ranije raspisana poternica.

Specijalno tužilaštvo sumnjiči Šarića da je podstrekao Radulovića da novac od šverca kokaina ubaci u legalne tokove, tako što ga je uplatio na račun svoje firme u Švajcarskoj, a potom prebacio na račun otvoren u "Hipo" banci.

Sredinom 2009. godine, kako smatra tužilaštvo, dvojica osumnjičenih sklopila su fiktivni ugovor o pozajmici kako bi prikrili pranje novca.

(Telegraf.rs)