ŠOKANTNO: Nuklearni napad Irana na Izrael (VIDEO)

Na amaterskom video-snimku, koji je nedavno postavljen na Jutjubu, radnja se odvija 2013. godine, a najmračniji scenario od kojeg strahuje izraelska javnost prikazan je potpuno realistično

Šokantan video koji prikazuje nuklearni napad Irana na Izrael, "The last day" (Poslednji dan) pojavio se na sajtu Jutjub krajem januara i do sada ima oko 190.000 pregleda. Radnja se odvija 2013. godine, a na snimku se vidi oblak dima u obliku pečurke, nastao nakon nuklearne eksplozije, dok neprijateljski avioni nadleću preplašene građane.

"Ovo je jedna od evidencija o tom danu koji je promenio svet", piše u opisu amaterskog filma, autora Ronena Baranija. Izraelci sve više strahuju od nuklearnog napada Irana.

- Hitleru je bilo potrebno pet ili šest godina da istrebi šest miliona Jevreja. Ahmadinedžadu će biti potrebno pet ili šest minuta i jedna ili dve bombe. Zbog toga želim da probudim svet - kaže Barani.

Film počinje prekidom telefonskih veza u Izraelu, zatim se vide napadi iranskih vojnih aviona i preplašeni građani. Šokantnosti videa doprinose i deca koja su "oslepela" zbog svetlosti koju proizvodi eksplozija prve bombe. Sve je više povređenih i uplašenih građana. U poslednjim kadrovima filma prikazana je druga eksplozija, nakon koje se podiže ogromna količina dima koja se širi velikom brzinom.

U opisu petominutnog filma, koji je do sada videla sto devedeset i jedna hiljada ljudi, piše: "Nuklearne bombe padaju na izraelsku teritoriju i životnu sredinu. Ovo je jedna od evidencija o tom danu koji je promenio svet".

Opasnost od iranskog bombardovanja uznemirava javnost u Izraelu. Građani Izraela pripremaju se na najgori mogući scenario, a formirana je i lista čekanja za gas maske kojima izraelska vlada oprema građane. Takođe, vlada obaveštava građane i o svim dostupnim skloništima u Izraelu.

(M.Stojanović)