IZETBEGOVIĆ: Sarađivaću sa Vučićem!

- Vučić je podržan i uticajan političar, smatram da ono kako radi, kako govori posljednjih godina, nešto što je za nas prihvatljivo, što ima perspektivu - rekao je predsedavajući Predsednistva BiH

Predsedavajući Predsednistva BiH Bakir Izetbegović najavio je da će zvanično pozvati budućeg premijera Srbije Aleksandra Vučića u Sarajevo kada lider Srpske napredne stranke preuzme premijersku poziciju.

- Moramo praviti bolje odnose na Balkanu. Vučić je podržan i uticajan političar, smatram da ono kako radi, kako govori posljednjih godina, nešto što je za nas prihvatljivo, što ima perspektivu. Rekao sam da ću sa njim sarađivati - rekao je Izetbegović za portal Klix.ba.

Izetbegović očekuje od evropskih i američkih lidera da pojedincima u BiH pokažu žuti, odnosno crveni karton.

- Zemlja predugo stoji, narod predugo pati. Imamo uporno antidejtonsko delovanje. RS ima najslabije plaćenog penzionera u Evropi. Moglo je biti drugačije da je bilo više saradnje, a manje kavge - rekao je on.

Komentarišući moguću organizaciju velike konferencije o BiH naredne godine, Izetbegović je rekao da ima obećanja američke administracije o većem angažmanu koji će uslediti posle izbora u BiH.

(Telegraf.rs / Tanjug)