Upucao oca u lice, pa ga umio i zapalio mu sveću

Šumadinac Goran S. (44) ubio oca Slobodana S. (69) nakon što je prodao najbolje njive i zapao u dugove

Dok istraga rasvetaljava ubistvo starca Slobodana S. (69), kome je presudio sin jedinac Goran (44) u nedelju ujutru u šumadijskom selu Donje Jarušice, meštani kažu - razlog su pare i imanje.

Komšije i rodbina tvrde da su se otac i sin već duže vreme sukobljavali zbog imanja koje se osipalo. Ono što je Slobodan decenijama sticao, Goran je prodavao, njivu po njivu. Kada je na red došla kuća, počela je svađa. Goran S. (44) je u nedelju ujutru na oca po svoj prilici bio kivan, jer ga je ovaj rano probudio.

- Goran je ustao, uzeo svoj pištolj za koji ima dozvolu, ušao u kupatilo i ocu pucao ravno u lice. Mrtvog ga je položio u kadu, umio mu krvavo lice i zapalio sveću. Nakon toga, pozvao je policiju - kaže bliski rođak starca i ubice.

Rodbina objašnjava da je Goran proteklih godina prodao nekoliko očevih njiva i toga živeo. Nigde nije radio. Pričao se da hoće da proda i seosku kuću i okućnicu.

- Gorana je žena napustila pre godinu dana, a zvanično je razveden oko dve nedelje. Živeo je samo sa ocem, majka mu je umrla prošlog januara. Radio je pre dvadesetak godina u Švajcarskoj, vratio se, kupio auto i kamion, pa sve to prodao. Onda je počeo da prodaje i njive, ukupno četiri hektara. Više nije ni imao šta da obrađuje i zarađuje za život. U selu se šuškalo da se nameračio da proda i kuću i da je zbog besparice postao jako nervozan i "popustio sa živcima" - kaže rođak istog prezimena.

Zoran Blagojević, Goranov brat iz familije kaže da ne može da shvati šta se u kući njegovih rođaka desilo.

- Goran nije pio, nije se kockao, nisu im pare odlazile za to. Još ne verujem šta nas je snašlo - kaže Blagojević.

Goran S. ima troje dece. Odrasla ćerka od 19 godina živi sama i radi van sela. Njemu su nakon razvoda pripali sin od 13 i ćerka od 15 godina. Deca se školuju u Kragujevcu, gde stanuju. Goranova bivša supruga radi u fabrici "Jura" u Rači, gde sada živi u iznajmljenom stanu.

- Razumem ga ja da je teško školovati dvoje dece u gradu, platiti im troškove, razumem i da se od sela niko nije mnogo ovajdio. Goran je takođe patio jer mu je sin imao nekoliko operacija na srcu, to istroši svakog čoveka. Nema opravdanja da se na oca digne ruka, posebno kad mu je taj otac, mučenik jedan, stvorio sve što ima, radio dan i noć dok je mogao - kaže starina iz sela Donje Jarušice kraj varoši Rača.

(M. M.)